Kadıköy'de yaşayan engelliler pilatesle buluştu!

Engelli Merkezi’nde yaz dönemi boyunca Cumartesi günleri de pilates kursları veriliyor.

07 Ağustos 2014 - 15:46
Engelli Merkezi’nde yaz dönemi boyunca Cumartesi günleri de pilates kursları veriliyor. Kurslar, Eylül ayında da sürecek.

Kadıköy Belediyesi Engelli Merkezi, 2005 yılında hizmete girdi, 2014 Mart ayından itibaren de yeni binasında sosyal kültürel aktivitelerini ve atölye çalışmalarını sürdürüyor. Engelli Merkezi’nde yaz dönemi boyunca Cumartesi günleri de pilates kursları veriliyor. Türkiye Master Trainer Murat Ertürk eğitmenliğinde verilen pilates kursları, Eylül ayı itibariyle her engelli grubuna özel yapılandırılarak devam edecek.Merkezde her engel grubuna ve bireylerin ihtiyaçlarına uygun hazırlanan özel programlarla çeşitli esneklik çalışmaları yapılıyor. Engelli yurttaşların daha sağlıklı ve verimli vakit geçirebilmeleri için hazırlanan bu tür  etkinlikler çeşitlenerek sürecek.Pilates kursu, üç farklı engel grubuna hitap ediyor. Bunlar;

-Bedensel engelli vatandaşlar için pilates ve esneklik çalışmaları.
-Görme engelli vatandaşlar için kinestetik duyu beceri egzersizleri.
-Zihinsel engelli vatandaşlar için de bilişsel gelişim eğitimleri.
Pilates; son zamanlarda oldukça popüler hale gelen ve düzenli olarak bu sporu yapanlara, başka sporların sağlayamayacağı pek çok faydayı sağlayan bir egzersiz. Pilates, daha güçlü ve esnek bir omurgaya sahip olmayı sağlıyor, stresi alıyor, gerginliği azaltıyor ve enerjiyi arttırıyor.
Kayıt ve başvuru için (0216) 337 21 21 numaralı hattı kullanabilir veya merkezi ziyaret edebilirsiniz.
 
 

 

-Engelli Merkezi:
Koşuyolu Caddesi Mahmut Yesari Sok. No: 84

 

Koşuyolu/Kadıköy - İstanbul -Turkey

Tel: 0 216 337 21 21

 


ARŞİV