KADIKÖY'DE YENİ SANAT HAREKETLERİ

Yerel yönetimin Kadıköy’deki sanatçılarla birlikte yürüttüğü çalışmalar devam ediyor. Tasarım Atölyesi’ndeki son toplantıda çıkan kararlar, ilçede sanat adına güzel işler yapılacağını müjdeliyor.

16 Ocak 2015 - 11:34
KADIKÖY’DE YENİ SANAT HAREKETLERİ
 
Yerel yönetimin Kadıköy’deki sanatçılarla birlikte yürüttüğü çalışmalar devam ediyor. Tasarım Atölyesi’ndeki son toplantıda çıkan kararlar, ilçede sanat adına güzel işler yapılacağını müjdeliyor.
 
Yurt dışında özellikle de Avrupa ülkelerinde, sanatçıların bulundukları ilçelerdeki yöneticilerle ortak projeler yürütmesi alışılageldik hallerden. Katılımcı demokrasi anlayışı gereği, o ilçeyi mesken eyleyen sanatçıların kentin gelişimine katkı sunması, belediyelerin de sanatçıların üretim olanaklarını arttırması beklenen çalışmalardan, ancak ülkemizde işler pek öyle ilerlemiyor.
Kadıköy Belediyesi ise ilçede atölye ve galerileri bulunan veya burada yaşayan sanatçılarla bir araya gelerek çeşitli öneriler etrafında kararlar almaya devam ediyor. Bu kapsamda 13 Ocak Salı akşamı Tasarım Atölyesi Kadıköy’de bir toplantı yapıldı. Toplantıya Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ve başkan yardımcılarının yanı sıra Belediye Meclisi Kültür Sanat Komisyonu üyeleri ile çoğunluğu Yeldeğirmeni’nden olmak üzere Kadıköy’de atölye ve galerileri bulunan ressam ve heykeltıraşlar katıldı. 
KATALOG, MEKÂN, FESTİVAL
Sanatçılar, kendi aralarında yaptıkları buluşmalardan çıkan kararları ilçe yönetimiyle paylaştı. Kadıköy Sanat Hareketleri Projesi kapsamında, ürünlerini semt halkıyla buluşturabilecekleri geniş bir kamusal alan, yine ürünlerinden örneklerin olduğu bir sanat katalogu ve yılda bir kez düzenlenebilecek Kadıköy Sanat Festivali düzenlenmesini önerdiler. Ayrıca belli noktalara Kadıköy Sanat Haritası konulması, ilçenin heykellerle donatılması da öneriler arasındaydı. Başkan Nuhoğlu ise tüm önerilere yapıcı yaklaştıklarını ve bunları bir program dâhilinde hayata geçirmek için çalışacaklarını söyledi.
KADIKÖYLÜ ÜRÜNLER
Tasarım Atölyesi TAK’ın başlattığı “Kadıköylü ürünler tasarlıyoruz” çağrısı da toplantıda konuşulanlar arasındaydı. Sanatçılar, Kadıköy’le özdeşleşmiş simgelerin ürünlere yansıması gerektiği konusunda ortaklaştığı konuşmalarda yöntem konusu da tartışıldı.
TAK, 14 Ocak Çarşamba akşamı, tasarımcılar, sanatçılar ve öğrencilerle tamamen bu konunun konuşulduğu bir çalıştay yapıldı. Kadıköy kimliğini yansıtan ürün tasarımları, 4 Mart’a kadar teslime edilebilecek. Jüri değerlendirmesi sonucu seçilen tasarımlar 9 Mart’ta açıklanacak.   
 

 


ARŞİV