Kadıköy'de Yeryüzü İftarı

Anti-kapitalist ve Devrimci Müslümanlar’ın ilkini İstiklal Caddesi’nde yaptığı ve büyük ilgi gören “Yeryüzü Sofrası”, Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda da kuruldu, Kadıköylüler hep birlikte iftar açtı.

18 Temmuz 2013 - 13:59
Anti-kapitalist ve Devrimci Müslümanlar’ın ilkini İstiklal Caddesi’nde yaptığı ve büyük ilgi gören “Yeryüzü Sofrası”, Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda da kuruldu, Kadıköylüler hep birlikte iftar açtı.
 
Fotoğraflar: Sinem TEZER
Anti-kapitalist Müslümanlar veDevrimci Müslümanların, Ramazan’ın ilk günü İstiklal Caddesi’nde kurduğu Yeryüzü Sofrası, 11 Temmuz akşamı Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda kuruldu. İstiklal Caddesi’nde olduğu gibi Özgürlük Parkı’ndaki Yeryüzü iftarına da ilgi büyüktü. Kadıköylüler, yiyeceklerini içeceklerini alıp parka gitti, hemen örtüler yere serildi, yemekler üzerlerine konuldu ve iftar saati beklendi. Bu sırada kimi dua etti, kimi derin sohbetlere daldı. Ezanın okunmasıyla birlikte uzun yer sofrasında hep birlikte iftar açıldı.
“Sermayenin lüks iftarları kapitalizm, egemenlerin iftar çadırları sömürü, halkın Yeryüzü Sofraları özgürlüktür” sloganıyla gerçekleştirilen Yeryüzü İftarı organizasyonu kapsamında çadır kurulmuyor. İsteyen herkes iftarlıklarını getirip sokakta veya parkta yere örtü sererek getirdiklerini insanlarla paylaşıyor.
Yeryüzü Sofraları Ramazan ayı boyunca İstanbul’un çeşitli park ve sokaklarında kurulmaya devam edecek.
 
HUZUREVİ SAKİNLERİYLE İFTAR
Kadıköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Sosyal Yaşam Evi, 11 Temmuz’da belediyenin sosyal tesislerinden olan Fenerbahçe Khalkedon Kafe-Restoran'da bir iftar yemeği düzenledi. Sosyal Yaşam Evi üyeleri ile Göztepe Semiha Şakir Huzurevi'nde kalan misafirlere yönelik düzenlenen iftar yemeğine, Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Demircan da eşlik etti. Sağlık İşleri Müdürü Zeynep Süzme’nin de katıldığı etkinlikte Sosyal Yaşam Evi yetkilileri de misafirler ile yakından ilgilenerek hoşça vakit geçirmelerini sağladılar.
 
 

ARŞİV