Kadıköy’de Zafer Bayramı coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı, Kadıköy’de düzenlenen birçok etkinlikle coşkuyla kutladı

30 Ağustos 2018 - 14:36

Tarihler 30 Ağustos 1922’yi gösterdiğinde Dumlupınar’da Mustafa Kemal’in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz’u anmak için kutlanan Zafer Bayramı, Kadıköy’de her sene olduğu gibi birçok etkinlikle kutlandı.

Zaferin 96. yılının kutlamaları, Kadıköy Rıhtım Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreniyle başladı. Devamında Kadıköy Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Kadıköy Belediyesi, Kadıköylü muhtarlar, çeşitli siyasi parti temsilcilikleri ve sivil toplum kuruluşlarının selamlama ve çelenk sunumunun ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Resmi tören 1. Ordu Bölge Bando Komutanlığı eşliğinde İstiklal Marşının seslendirilmesi ve bayrağın göndere çekilmesiyle sona erdi.

Saatler 10.15’i gösterdiğinde ise Kaymakamlık binasında İlçe Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ve İkmal Maliye ve Eğitim Merkez Komutanı Tuğgeneral Mehmet Salih Akay tebrikleri kabul etti.

CADDE’DE “KLASİK” KONVOY

30 Ağustos Zafer Bayramının 96. yılı kutlamaları, Bağdat Caddesi’ndeki klasik otomobil konvoyunun geçişiyle renklendi. İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği’nin organize ettiği etkinlikte, 1940’lı yıllardan 1970’li yıllara kadar bir döneme damgasını vurmuş ve Türk bayraklarıyla süslenmiş 100 civarında, çeşitli marka ve modellerde klasik araç, 30 Ağustos Zafer Konvoyu’nda biraraya geldi. 

Yarım yüzyılı devirmiş klasik otomobiller, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96’ncı yılı kutlamaları kapsamında Intercity İstanbul Park Formula 1 pistinde Türk bayraklarıyla konvoy oluşturup, zafer turu attı. Etkinliğe 100’ün üzerinde klasik araç katırken, Formula 1 pistinde atılan turun ardından klasik araçlar sahil yolu üzerinden Bağdat Caddesi’ni geçerek son durakları olan Kadıköy’e vardılar.

ADD KADIKÖY’DEN ZAFER YÜRÜYÜŞÜ

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kadıköy Şubesi organizasyonuyla 30 Ağustos Zafer Bayram bir yürüyüş ile kutlandı. ADD Kadıköy, 30 Ağustos Çarşamba sabahı düzenlenen resmi törene katıldıktan sonra saat 18.30 için Mehmet Ayvalıtaş Parkı’na çağrı yaptı. ADD Genel Başkanı Süheyl Batum’un da katılımıyla kitle bayraklar ve marşlarla Kadıköy Rıhtım Meydanı’na yürüdü. 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu burada gerçekleşen bando konseri ve konuşmalarla devam etti.


ARŞİV