Kadıköy'den Çanakkale'ye selam

Sosyal Yaşam Evi üyeleri Çanakkale yolundaydı. Şehitlikleri ziyaret eden yaşam evi üyeleri duygulu anlar yaşadı

21 Nisan 2016 - 13:59
Sosyal Yaşam Evi üyeleri Çanakkale yolundaydı. Şehitlikleri ziyaret eden yaşam evi üyeleri duygulu anlar yaşadı
 
Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü dolayısıyla Kadıköy Belediyesi Sosyal Yaşam Evi üyelerinden yaklaşık 90 kişilik bir grup, Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği etkinlik kapsamında Çanakkale Şehitlikleri’ne günübirlik bir ziyaret gerçekleştirdi. 14 Nisan Perşembe günü sabahın erken saatlerinde yola çıkan Sosyal Yaşam Evi üyeleri, ziyaret sırasında çok duygulandıklarını belirtti. Gelibolu Yarımadası’nda, Morto Koyu önündeki Hisarlık Tepe üzerinde yer alan Çanakkale Şehitleri Anıtı ile diğer şehitlikleri ziyaret eden Sosyal Yaşam Evi üyeleri akşam Kadıköy’e döndü.
Çanakkale Şehitlikleri ziyareti boyunca kafileye Kadıköy Belediyesi’nin bir ambulansı ve Sosyal Yaşam Evi görevlileri eşlik etti.
“BÜYÜK BİR MUTLULUK”
Yıllardır Kadıköy’de yaşadığını, Kadıköy Belediyesi Sosyal Yaşam Evi üyesi olduğunu söyleyen Hasan Kaya, “Kadıköy Belediyesi’ne çok teşekkür ederim böyle bir ziyaret düzenlediği için. Ben daha önce de gelmiştim. Belki hiç burayı görmeyenler vardı. Görmüş oldular. Büyük bir mutluluk. Geçmişimizi hatırlamak, tarihimizi hatırlamak çok büyük bir mutluluktu. Çok duygulandık” dedi.
Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği ziyaret dolayısıyla Çanakkale şehitliklerini bir kez daha görme fırsatı yakaladığını söyleyen Aysel Kaya da “Çok önemli anılar var burada. Şehitlikleri gördükçe daha bir duygulanıyoruz. Bizim büyük dedelerimiz buralarda kalmış. Buraya gelince onlar geldi aklımıza. İnşallah bir daha gelmek nasip olur. Sosyal Yaşam Evi görevlileri evlatlarımız da bizimle çok ilgilendiler, hepsine teşekkür ederiz” diye konuştu.

DEDESİ ÇANAKKALE ŞEHİDİ
Üçüncü defa Çanakkale’ye geldiğini, çok duygulandığını söyleyen Nursel Gazioğlu ise “Çok emek vermişiz, çok şehit vermişiz bu güzel ülkemizde. İnşallah bu ziyaretler hep böyle devam eder. Belediye Başkanımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Tüm şehitlikleri görmemiştim. Bu gezide daha çok mutlu oldum. Ben gurur duydum” dedi.
Kadir Özel de daha önceden yaptığı araştırmalarda dedesinin ismini Çanakkale şehitleri arasında bulduğunu, çok gururlandığını, dua ettiğini ifade ederek, Kadıköy Belediyesi’nin ambulansıyla tedbirli bir ziyaret düzenlediğini belirtti. Özel, belediyeden bu ziyaretlerin tekrarını istedi.


ARŞİV