Kadıköy'den mahpuslara kitap…

Kadıköylüler, cezaevlerindeki tutuklulara kitap yollamak için Caferağa Mahalle Evi’nde buluştu.

03 Temmuz 2014 - 15:15
 Kadıköylüler, cezaevlerindeki tutuklulara kitap yollamak için Caferağa Mahalle Evi’nde buluştu.
 
Semra ÇELEBİ
 
Cezaevlerine kitap yollamayı; cezaevlerindekilerin ürünlerini kitaplaştırmayı iş edinmiş Dışarıda Deli Dalgalar İnisiyatifi ile Wernicke Korsakoff ve Eski Mahpuslarla Dayanışma Girişimi, Yeldeğirmeni Dayanışması ve Caferağa Dayanışması, 29 Haziran Pazar günü “Cezaevlerine Kitap Yollama” etkinliği düzenledi.
Eski ve yeni kitaplarıyla Mahalle Evi’nin yolunu tutanlar, hep birlikte kitapları paketledi, koliledi, bunları cezaevlerine göre ayırdı. Daha önce Yeldeğirmeni’ndeki Don Kişot Sosyal Merkezi’nde benzeri bir etkinlik yapılmış ve binlerce kitap cezaevlerine yollanmıştı.
Daha çok cezaevlerinden çıkmış olan politik tutukluların oluşturduğu Dışarıda Deli Dalgalar İnisiyatifi, yıllardır geride bıraktıkları arkadaşları için çalışmalar yürütüyor. Gezi direnişinden sonra kurulan mahalle dayanışmalarıyla da etkinlikler düzenleyen İnisiyatif, cezaevlerine kitap göndermenin önemini şu sözlerle ifade ediyor:
Uzun zamandır kitaplarla dövüyoruz hapishane kapılarını. Gezi’nin ardından çoğalarak devam ediyoruz postalarımıza, mektuplarımıza. Ankara’da Ethem Sarısülük Parkı Forumu’yla, Yapı Sanat Evi ve Görülmüştür Ekibi’yle, İstanbul’da Yeldeğirmeni Dayanışma Evi’yle ortak postalar yaptık geçen Haziran’dan bu yana. Gezi Direnişi’nin yıl dönümü geldi çattı. Sokağın dayanışma ruhunu hapishanedeki dostlara göndermek için, Onlar’sız özgürleşemeyeceğimizi ve Onlar’dan vazgeçmeyeceğimizi göstermek için bu kez Caferağa Forumuyla birlikte posta yapıyoruz. 
Sokağın seslerini, yüzlerini kitapların satır aralarına koyup, özgür tutsaklara yolluyoruz. Bahar geldi üstelik. Karanfil kokularını duyuyor musunuz?”


ARŞİV