Kadıköy'den Soma'ya gönül köprüsü...

CHP Kadıköy İlçe Örgütü’nün düzenlediği ‘’Soma ile Dayanışma Konseri’’ne Soma’dan gelen bir madenci de katıldı.

19 Haziran 2014 - 14:38
CHP Kadıköy İlçe Örgütü’nün düzenlediği ‘’Soma ile Dayanışma Konseri’’ne Soma’dan gelen bir madenci de katıldı.
 
Sinem TEZER
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadıköy İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen dayanışma gecesinde Soma maden faciasında kaybettiğimiz 301 madenci Kadıköy’de anıldı.
Caferağa Spor Salonunda gerçekleşen Soma Madencileri ile Dayanışma Gecesi; CHP Milletvekili Celal Dinçer , Kadir Gökmen Öğüt, CHP Kadıköy İlçe Başkanı Necati Ekşi, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel İş 1 Nolu Şube Başkanı Mahmut Şengül, Soma Maden İşçisi Hidayet Merdim, Toplumsal Bellek Platformu üyesi Zeynep Altıok, Belediye Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları, Partililer ve yurttaşların katılımı ile gerçekleşti.
 
BÜTÜN BABALARIN EVİNE EKMEK GÖTÜREBİLDİĞİ BİR DÜNYA DİLEĞİYLE
Gecede açılış konuşmasını yapan CHP Kadıköy İlçe Başkanı Necati Ekşi,”Soma'da yaşanan bu cinayete sessiz kalamadık. Burada toplanan yardımları hayatını kaybeden işçi kardeşlerimizin ailelerine Soma'ya götüreceğiz. Soma için Dayanışma Gecemizin 15 Haziran olmasının da özel bir nedeni var. 15-16 Haziran olayları işçi sınıfı tarihinde önemli yer tutuyor. Hem bunu hatırlamak hem Soma maden işçileriyle dayanışma içinde olmak için. Bu cinayetin sorumluları taşeron işçiliği getirenlerdir. Bugün babalar günü. Baba; evine para götürendir. Bütün babaların evine ekmek götürebildiği bir dünya dileğiyle..” dedi.
 
SOMA'YI UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ...
DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ise şunları söyledi: “İşçilere ve emekçilere bir söz verdik. ‘Soma’yı unutmayacağız, unutturmayacağız.’ Biz failleri biliyoruz ört pas edenleri de… Bu gerçek failler hesap verene kadar başta madenler inşaatlar tersaneler gibi ağır ve tehlikeli işlerin görüldüğü alanlar olmak üzere bu topraklarda tüm emekçileri işçi sınıfını yerin altında da üstünde de ölüme mahkum eden bu taşeron düzenini bu topraklardan silene kadar mücadele edeceğiz.’’
 
ÖLÜMÜZE DE DİRİMİZE DE SAYGI DUYMADILAR
Dayanışma gecesinin Soma’dan gelen bir konuğu da vardı; maden işçisi Hidayet Merdim. Sadece Kınık’ta 52 cenazelerinin olduğu söyleyen Merdim, “Maalesef yetkililerden bir kişi de başınız sağ olsun demedi. Ne ölümüze ne dirimize saygı duyuyorlar! Ölen arkadaşlarımıza yaşıyormuş gibi oksijen maskesi taktılar. Dedim ki arkadaşım bu yanlış öyle yapmayalım orada anneler, babalar, kardeşler bekliyor oksijenlerini çıkaralım yüzlerini açalım ki insanlar cenazesini alsın gitsin. Kabul etmediler.’’ diye konuştu. Konuşmalar sırasında sık sık “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” , “Her yer Soma her yer direniş”, “Soma’nın hesabı sorulacak”, “AKP Halka Hesap verecek” sloganlarının atıldığı dayanışma gecesi Deryal Çelik, Mazlum Çimen, Kutsal Evcimen, Ali Altay, Sinan Güngör ve Erdal Erzincan, Soma için söylediği türkü ve şarkılarla sona erdi. 

ARŞİV