Kadıköy'den Suriyelilere dayanışma

Kadıköy Belediyesi, savaş nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan Türkiye’ye sığınan Suriyeliler için yardım kampanyası başlattı.

26 Eylül 2014 - 13:12
Kadıköy Belediyesi,  savaş nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan Türkiye’ye sığınan Suriyeliler için yardım kampanyası başlattı.
Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) saldırıları nedeniyle Kobani’den göç etmek zorunda kalan ve son birkaç günde sayıları 130 bini geçen Savaş mağdurları için Kadıköy Belediyesi yardım kampanyası düzenliyor.  
 
Kampanyaya destek vermek isteyenler, yardımlarını; Caddebostan Kültür Merkezi’ne, Barış Manço Kültür Merkezi’ne, Kozyatağı Kültür Merkezi’ne, Halis Kurtça Kültür Merkezi’ne ve Kadıköy Belediye Başkanlığı’na bırakabilecekler.
2 Ekim Perşembe gününe kadar devam edecek kampanyada toplanan yardımlar, Kurban Bayramı öncesi Suruç’taki savaş mağdurlarına ulaştırılacak.
 
İkinci el eşyanın kabul edilmediği yardım kampanyasında, belediye tarafından belirtilen ihtiyaç listesi ise şöyle:
Yastık, kadın pedi, battaniye, bebek bezi, iç çamaşırı, mont, bot, çorap, ıslak mendil, resim defteri ve boya kalemi, kalıp el sabunu, mat.
 

150 BİN SURİYELİ TÜRKİYE’DE
İslami devlet kurma hedefiyle son aylarda Suriye’yi iyice yangın yerine çeviren IŞİD, binlerce kişiyi evinden yurdundan etmiş durumda. Çok sayıda savaş madurunun evlerini terk ederek sınır ülkelere sığınmaya devam ediyor.Dünya kamuoyunun gözü önünde cereyan eden bu savaşa birçok ülkeden tepki yağıyor.
Şanlıurfa ile Gaziantep arasında olan Suriye topraklarında kontrolü tamamen kendi yönetimine almayı amaçlayan IŞİD, bu hedefine ulaşmak için geçtiğimiz hafta Carablus ile Telabyad ilçeleri arasında olan PYD denetimindeki Kobani’yi ele geçirmek için saldırı başlattı.
Telabyad'dan yola çıkan IŞİD militanları Kobani'ye giden güzergâh üzerindeki köylere saldırınca 130 bin civarında Suriyeli evlerini terk ederek sınıra dayandı ve Türkiye'ye geçti. IŞİD tehdidinden korkan Kobani ile çevresindeki köylerde yaşayan Suriyeliler halen sınırı aşarak Türkiye'ye gelmeye devam ediyor.
 
 

ARŞİV