Kadıköy'e '12 Yıldız Şehir' sertifikası

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Avrupa Konseyi’nin önemli projelerinden olan “12 Yıldız Şehir” unvanını belirten sertifikasını aldı

05 Şubat 2016 - 09:28
Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Avrupa Konseyi’nin önemli projelerinden olan “12 Yıldız Şehir” unvanını belirten sertifikasını Avrupa Yerel Demokrasi Haftası (EDLW) Politika Koordinatörü Gaye Doğanoğlu’ndan aldı. Kadıköy Belediyesi haricinde Türkiye’den İzmir Karşıyaka, Antalya, İstanbul Büyükçekmece, İzmit ve Lüleburgaz Belediyeleri katıldı. İtalya, Porto, Brüksel, Ukrayna, Romanya, Yunanistan, Moldova, Fransa ve Polonya’daki yerel yönetim temsilcilerinden de katılım oldu.

OSMAN HAMDİ BEY’İ ZİYARET
Öte yandan Başkan Nuhoğlu, Paris’te bulunan yazar Sunay Akın ile birlikte müzeleri gezdi. Sosyal medya hesabından Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ile fotoğrafını paylaşan Sunay Akın şunları yazdı: “D’orsay Müzesi’ni Avrupa Birliği’nin bir etkinliğine davetli olarak gelen Kadıköy Belediyesi Başkanı, sevgili kardeşim Aykurt Nuhoğlu ile birlikte gezdik. Osman Hamdi Bey’in bu tablosu önünde Aykurt kardeşim ile fotoğraf çekiştirmenin bir ayrıcalığı vardır… Çünkü Kadıköy’ün ilk belediye başkanı ünlü ressam ve müzecimiz Osman Hamdi Bey’dir.”

ARŞİV