Kadıköy'e minibüs giremeyecek

İstanbul’daki minibüslerin yarattığı olumsuzlukları yok etmek için bir dizi karar alındı. Buna göre, minibüslerin son durağı artık Kadıköy olmayacak.

28 Ağustos 2014 - 14:10
İstanbul’daki minibüslerin yarattığı olumsuzlukları yok etmek için bir dizi karar alındı. Buna göre, minibüslerin son durağı artık Kadıköy  olmayacak. 
 
Minibüslerin durumunu düzeltmek ve ulaşımda oluşan minibüs terörünü sonlandırmak için bir çalışma başlatan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) ile İstanbul Minibüsçüler Odası, önemli kararlar aldı. Alınan kararlar arasında Kadıköy için de önemli bir karar var. Artık birçok minibüsün son durağı Kadıköy olmayacak.
Başlatılan çalışma kapsamında ilk pilot bölge, İstanbul’un Anadolu Yakası’nda E-5 güzergâhı oldu. Güzergâh üzerinde çalışan 3 farklı hatla ilgili yeniden bir planlama ve iyileştirme yapılıyor. Planlamaya tabii olan hatlar, Gebze-Harem, Yakacık-Kartal ve Kadıköy-Kartal olarak belirlendi. Hatlarda toplam 276sı Gebze-Harem’de, 70 tanesi Kadıköy-Kartal’da ve 40 tanesi de Yakacık-Kadıköy hattında olmak üzere 386 araç bulunuyor.
Yapılan planlamaya göre birçok minibüsün son durağı artık Kadıköy olmayacak. Örneğin; Kadıköy-Kartal hattında bulunan minibüslerin belli bir bölümünün son durağı Küçükyalı’da Ulusoy tesislerinin bulunduğu bölgede olacak. Aynı uygulama Yakacık–Kartal minibüsleri için de geçerli olacak. Mevcut planlama ile E-5 üstündeki minibüs yoğunluğunun azaltılması hedeflenirken, Kadıköy’ün minibüs yükü de hafifletilmiş olacak.
Yapılan çalışma kapsamında, minibüs şoförlerinin kılık kıyafetinin tek tip olması, eğitimi tabi tutulmaları, araçlara 10 yaş sınırı getirilmesi gibi düzenlemeler de söz konusu.
Yeni düzenlemelerin 1 yıl sonra hayata geçirilmesi hedefleniyor. Çalışmalar tamamlandıktan sonra kesin kararlar UKOME’de verilecek.

ARŞİV