Kadıköy'e Otomobil Şarj İstasyonu

Yakıt giderinin az olması nedeniyle tercih edilen elektrikli araçlara hizmet verecek olan şarj istasyonlarından biri de Kadıköy’deki İSKİ açık otoparkında kurulacak...

23 Kasım 2011 - 10:05

Yakıt giderinin az olması nedeniyle tercih edilen elektrikli araçlara hizmet verecek olan şarj istasyonlarından biri de Kadıköy’deki İSKİ açık otoparkında kurulacak.

Elektrikli araçların İstanbul’da 2011 yılından itibaren satışa sunulması planlanırken, Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sarayı'nın havuzlu otoparkında kurulan şarj istasyonu hizmete girdi. Şarj istasyonlarından biri de önümüzdeki aylarda Kadıköy’deki İSKİ açık otoparkında açılacak.
Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sarayı'nın havuzlu otoparkında kurulan şarj istasyonunun açılışında konuşan belediye iştiraklerinden Enerji AŞ Genel Müdürü Adnan Çelik, elektrikli araçların İstanbul'da 2011 yılından itibaren satışa sunulacağını bildirdi. Çelik, araçların şarj altyapılarını ilk olarak Saraçhane'ye kurulan 2 istasyonla oluşturmaya başladıklarını, bundan sonra cihazların İSPARK otoparklarına kurulmasına geçileceğini ifade ederek, “Elektrikli araçlar tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de çok yeni. Renault bu araçları üretecek ve araçlar İstanbul'da 2011 yılından itibaren satılmaya başlanacak. Ancak bu araçların satılabilmesi, kamuoyunda kabul görmesi için öncelikle şarj alt yapılarının tamamlanması gerekiyor” diye konuştu. Çelik, bu yüzden belirli noktalara şarj istasyonları kurulmasını önerdi.
 
KADIKÖY, BALMUMCU, CİHANGİR VE BOSTANCI SIRADA

Enerji A.Ş.'nin imzaladığı işbirliği protokolü çerçevesinde elektrikli araçlar için ilk aşamada test ve tanıtım amaçlı 4 şarj istasyonu daha kurulacak.
İstasyonlar Kadıköy'de İSKİ açık otoparkında, Balmumcu ve Cihangir'de bulunan birer katlı otoparkta, Bostancı'da bir açık otoparkta test ve tanıtım amaçlı kurulacak.
ilgisini çekmeye başladı…
Elektrikli araçların, LPG ve dizel yakıtın yarısı, benzinin ise üçte biri kadar yakıt maliyeti olduğu belirtiliyor. Ekim ayından itibaren Türkiye’de sayıları artacak olan şarj istasyonları, İstanbul’dan sonra Ankara, İzmir, Bursa ve Eskişehir’de açılacak.
Hazal KARATAŞ

ARŞİV