Kadıköy'e ‘Sarıyer' vapuru

Şehir Hatları yeni eğitim-öğretim yılının ilk gününde kış tarifesine geçiyor. 15 Eylül Pazartesi günü başlayan kış tarifesi 31 Mayıs 2015 tarihinde son bulacak.

19 Eylül 2014 - 09:25
Şehir Hatları yeni eğitim-öğretim yılının ilk gününde kış tarifesine geçiyor. 15 Eylül Pazartesi günü başlayan kış tarifesi 31 Mayıs 2015 tarihinde son bulacak.

Yoğun geçen yaz sezonunun ardından periyodik bakımları ve havuzlama işlemleri yapılan vapurlar, kış tarifesinde de seferlerine devam edecek. Kış tarifesinde bir de yenilik var; Kadıköy- Sarıyer arası yeni bir sefer. Hat, sabah ve akşam saatlerinde çalışacak. Boğaz turlarını kış tarifesinde de sürdürecek olan Şehir Hatları, kış sezonunda kısa tur seferlerini; 2 Kasım 2014 tarihine kadar her gün, 3 Kasım 2014 ile 1 Mart 2015 tarihleri arasında hafta sonu ve tatil günleri, saat 14.30’da gerçekleştirecek. 2014 kış tarifesiyle ilgili ayrıntılı bilgilere; “444 1851” numaralı çağrı merkezinden, iskelelerde bulunan tarife kitapçıklarından, 153 Beyaz Masa hattı ile www.sehirhatlari.com.tr web adresinden ulaşılabiliyor.

YOLLAR ARTIK DAHA ‘HIZLI’
Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) aldığı kararla şehir içi yollarda hız limitleri yeniden ayarladı. Karar, yol kesimlerinin fiziki şartları, geometrik standartları ve yol üst yapısı kullanım özellikleri yerinde yapılan incelemeler neticesinde, bazı yol kesimlerinde uygulanan araç azami hızlarının artırılmasına karar verildi. UKOME'nin aldığı karar gereğince ayarlanan hız limitleri bazı bölgelerde şöyle:   
Söğütlüçeşme Köprülü Kavşağı-Uzunçayır Köprülü Kavşağı Arası (O-1 Yolu) hız limiti: 70-80 km., Uzunçayır Köprülü Kavşağı-Altunizade Köprülü Kavşağı Arası (O-1 Bağlantı Yolu) hız limiti: 70-80 km., Altunizade Köprülü Kavşağı-Ümraniye Köprülü Kavşağı Arası (Üsküdar-Ümraniye TEM Bağlantı Yolu) hız limiti: 70-80 km., Çamlıca Köprülü Kavşağı-Anadolu Otoyolu Köprülü Kavşağı Arası (O-4 Yolu) hız limiti: 70-80 kilometre.

ARŞİV