Kadıköylü eğitimciler yaratıcılığı öğrendi

Eğitimin kalitesinin arttırılması hedefiyle düzenlediği projelerine devam eden Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ‘eğitimde yaratıcılık’ seminerini geçtiğimiz hafta gerçekleştirdi.

16 Şubat 2012 - 11:03

Eğitimin kalitesinin arttırılması hedefiyle düzenlediği projelerine devam eden Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ‘eğitimde yaratıcılık’ seminerini geçtiğimiz hafta gerçekleştirdi.

Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, eğitim kalitesinin arttırılması amacıyla yürüttüğü projelere bir yenisini ekledi. Müdürlüğün Hizmetiçi Eğitim hizmetleri kapsamında, Kadıköy ilçesinde görevli eğitim yöneticilerine, Şube Müdürü Fahri Cürebal ve Ar-Ge Ekibinin koordinatörlüğünde hazırlanan, “Eğitimde Yaratıcılık ve Değerler Eğitimi” çerçevesinde oluşturulan seminerler verildi. 
31 Ocak-2 Şubat tarihlerinde, Özel Çevre Okulları’nın konferans salonunda gerçekleşen seminer programında, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü stratejik planında geliştirilmesi planlanan “okulda yaratıcılık” ve “değerler eğitiminde vizyon oluşturulması” konuları merkez alınarak oluşturulmuş 5 farklı seminer konusu, öğretim üyelerine ve uzmanlar tarafından anlatıldı. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahattin Acat’ın “Eğitimde, Okulun Anlam ve İşlevini Yeniden Düşünmek”, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr.Ali Baykal’ın , “Yaratıcılık Eğitimi ve Ölçümü”,Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuray Sungur’ın “Eğitimde Yaratıcılık  ve Liderlik”,Stratejik İletişim ve İtibar Yönetimi Uzmanı Salim Kadıbeşegil’in “Eğitim Kurumlarında İtibar Yönetimi” İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Direktörü İdil Türkmenoğlu’nun “Eğitim Kurumlarında Yönetime Yeni Bir Bakış”, konularında verdiği seminerlere ilçe içi ve dışından 400 izleyici katıldı. Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Fahri Cürebal, “Diliyoruz ve bekliyoruz ki bu seminerler; katılımcıların mesleki, kişisel ve sosyal alanlarına değerli katkılar sağlayacak. Kadıköy İlçemiz ve okulları lider ve model kurum olmaya gelişerek devam edecek” dedi. Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar da, “Eğitim yöneticilerimizin mesleki gelişimlerine çok önem veriyoruz. Biliyoruz ki yöneticilikte en öncelikli yeterlilik sorun çözme kapasitesidir. Kadıköy’ümüzün eğitim paydaşları duyarlı ve yeterliliği yüksek eğitim yöneticileri beklemektedir. Biz de üst yönetim olarak bu ihtiyacı karşılamanın sorumluluğu içinde hareket ediyoruz” diye konuştu.
 
 

ARŞİV