Kadıköylü gençler finale koşuyor

İstanbul Kadıköy Lisesi Futsal takımı Çeşme’de çeyrek final vizesi aldı

15 Mayıs 2015 - 10:15
İstanbul Kadıköy Lisesi Futsal takımı Çeşme’de çeyrek final vizesi aldı
 
Nusret KARACA
İstanbul Kadıköy Lisesi (İKL) futsalda şampiyonluğa koşuyor. Moda’nın köklü kurumu son bir kaç yıldır, alt yapısını hazırladığı futsal takımının meyvelerini almaya başladı.
İKL Futsal takımı son olarak Çeşme’den  çeyrek finalist olarak Kadıköy’e döndü. Çeşme’de Mersin, Sakarya, Kıbrıs temsilcilerini yenen İKL Futsal takımı turnuvada tek yenilgisini Çanakkale temsilcisinden aldı.
Takımın şimdiki hedefi  Mayıs sonunda Kocaeli’de yapılacak çeyrek final karşılaşmalarından da finale çıkacak sonuç elde etmek. Yönetim, okul aile birliği, veliler olmak üzere İKL camiası buna kenetlenmiş durumda. Kadıköy’e bir kupa kazandırmaya çok yaklaşıldığı belirtiliyor.
Diğer taraftan bu karşılaşmaların, sonuçların dışında farklı spor dallarının tanınması, gençlerin birbirleriyle kaynaşması, yeni dostlukların  kurulması açısından özel bir anlam taşıdığı ifade edildi.
 
FIFA VE UEFA DESTEKLİYOR
Futsal, kapalı salon futbolunun uluslararası olarak FIFA ve UEFA tarafından tanınan ve desteklenen versiyonu. Oyunun ana özelliklerinden biri az sıçrayan 4 numaralı ağırlaştırılmış deri topla oynanması. Futsal 1920'lerde Güney Amerika’da oynanan ve özellikle Brezilya futbolu ile ilişkisi olan doğal yetenekler ve oyun stili ile vasıflandırılan bir spor. Brezilya, İtalya, İspanya ve Doğu Avrupa ülkelerinin büyük çoğunluğu dahil olmak üzere bir çok ülkede popüler.
TFF'nin Grassroots programı dâhilinde gerçekleşen ilk futsal ligi, Efes Futsal Ligi adı altında 2009 yılında Türkiye çapında düzenlenmeye başlandı. 8 bölgede 64 takımla oynanan ve 1280 sporcunun mücadele ettiği Efes Futsal Ligi'nin birinci sezonunda Gazi Üniversitesi şampiyon oldu ve ülkemizi UEFA Futsal Kupası'nda temsil etti.

ARŞİV