Kadıköylü gençlere Bayram Hediyesi

Kadıköylü gençlere müzik ve drama eğitiminin verileceği Gençlik Sanat Merkezi, 26 Ekim Çarşamba günü kapılarını açtı...

27 Ekim 2016 - 15:50
Kadıköylü gençlere müzik ve drama eğitiminin verileceği Gençlik Sanat Merkezi, 26 Ekim Çarşamba günü kapılarını açtı. Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu “Gençlik Sanat Merkezi Kadıköylü gençlere Cumhuriyet Bayramı  hediyemizdir” dedi
 
Erhan DEMİRTAŞ
Yılda 3 bin 500 çocuğa ücretsiz sanat eğitimi veren Kadıköy Belediyesi, Kadıköylü gençler için de yeni bir sanat merkezini ilçeye kazandırdı. Kadıköylü gençlerin sanat mekânı olacak Gençlik Sanat Merkezi 26 Ekim Çarşamba günü düzenlenen açılış töreni ile hizmete açıldı. Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi öğrencilerinin küçük bir konser verdiği açılışa CHP İstanbul Milletvekilleri Şafak Pavey, Gürsel Tekin, Onursal Adıgüzel, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Parti Meclisi üyeleri Hüsnü Süslü, Kadir Gökmen Öğüt, İBB CHP Grup Başkan Vekili Ertuğrul Gülseven, CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin, tiyatro sanatçıları Müjdat Gezen, Enis Fosforoğlu, Kayhan Yıldızoğlu, Onur Ünsal ve çok sayıda Kadıköylü katıldı.

“GENÇLERLE BAĞINI SÜRDÜRECEK”
Müzik dinletisinden sonra Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu konuşma yaptı. “Kamu arazileri satılamaz demiştik. Halkımız için satın aldık, ülkemize kazandırdık. Bu gayretimizde hepinizin emeği var” sözleriyle konuşmasına başlayan Nuhoğlu,“Cumhuriyetimizin kuruluş anmasıyla birlikte açılmasını istediğimiz; Gençlik Sanat Merkezi’miz daha önceki adıyla Özdemiroğlu İlkokulu, 110 yıl önce bir kız mektebiydi. Bugün Gençlik Sanat Merkezi olarak yine gençlerle bağını sürdürecek” dedi.
Ülkenin zor bir süreçten geçtiğini vurgulayan Nuhoğlu, “Ancak bunu aşmanın yolunun da daha çok çalışmaktan, dayanışma içinde olmaktan, birlikte yol almaktan geçtiğini biliyoruz. Çünkü 93 yıl önce bunu öğrendik. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarının mücadelesi bugünden çok daha ağır koşullar altında verildi” diye konuştu.
 
“BİR MİLYON İNSANA ULAŞIYORUZ”
Nuhoğlu konuşmasına şöyle devam etti: “Söz açılmışken kısa bir anekdot paylaşmak isterim; geçtiğimiz günlerde Moda’da mahalle toplantısında bir mahalle sakini, ‘bu kadar güzel etkinlikler yapmayın lütfen, dışarıdan çok insan geliyor, kalabalık oluyor, rahatımız bozuluyor’dedi. Yılda 3 bin etkinliğe olanak sağlayan Kadıköy Belediyesi, 1 milyon insanla bu etkinlikler aracılığıyla bağ kuruyor. Şunu unutmayalım! Özgür, demokrat bir kent olabilmek ancak daha fazla insana ulaştığımızda gerçeklik kazanır. Bunun için de “Kadıköy, eşitliğin, özgürlüklerin kentidir” diyoruz “Cumhuriyet özgürlüktür” diyoruz. Bugün burada bu mutluluğu bizimle paylaşan siz dostları saygıyla, sevgiyle kucaklıyorum. Bütün bu sürece emek veren çalışma arkadaşlarımızı, çalışma süresince bize katlanan tüm mahallelilerimizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum.”

MERKEZDE NELER VAR?
Acıbadem Nazifbey Sokak’taki 110 yıllık tarihe sahip Özdemiroğlu Mektebi bundan sonra Gençlik Sanat Merkezi olarak anılacak. Gençlik Sanat Merkezi’nde 14 yaş üstü gençlere müzik ve drama eğitimi verilecek. Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi’ni tamamlayacak biçimde hizmet verecek olan Gençlik Sanat Merkezi, 673 metrekare bahçe alanı olan binada hizmet verecek. 4 katlı ve ahşap yapısı korunarak yenilenen binada 6 derslik, 3 etüt odası, 90 izleyici kapasiteli performans salonu, sergi salonu, konferans alanları, kitaplık, müzik ve film arşivi bulunuyor.
17 ayrı branşta öğrenci kabul edecek Gençlik Sanat Merkezi kayıtları ise 24 Ekim’de başladı. 4 Kasım’a kadar kayıtların süreceği merkezde eğitim ise 7 Kasım’da başlıyor. Haftanın 6 günü 10.00 ile 20.00 arasında kapıları tüm yurttaşlara açık olacak merkezin eğitimleri, hafta sonu 12.00 - 20.00 ve hafta içi 16.00 - 20.00 saatlerinde gerçekleştirilecek.

ÇOCUKLAR EĞİTİME DEVAM EDECEK
Gençlik Sanat Merkezi’nin açılış töreninde Çocuk Sanat Merkezi’nde müzik eğitimi gören öğrenciler müzik dinletisi sundu. Farklı yaş gruplarından oluşan öğrenciler Gençlik Sanat Merkezi hakkında görüşlerini Gazete Kadıköy ile paylaştı. Öğrenciler Gençlik Sanat Merkezi’nin açılmasıyla beraber müzik eğitimlerinin kesintiye uğramayacağını düşünüyor.

Melisa Akbulut: 9 yıldır Çocuk Sanat Merkezi’nde eğitim görüyorum. Şu an ise üniversitede okuyorum. Çocuk Sanat Merkezi’nde aldığım eğitim müzik hayatımda gelişmemi sağladı. Yaşım itibariyle artık Çocuk Sanat Merkezi’nde eğitim göremiyorum. Eğitimime burada devam etmek istiyorum. Gençlik Sanat Merkezi’nin hizmete açılması gerçekten müziğe ve sanata ilgili Kadıköylü gençler için hediye oldu. Keman çalmayı seviyorum. Kendimi bu alanda sonuna kadar geliştireceğim. Kendimden yola çıkarak söylüyorum; Kadıköylü gençler mutlaka buraya gelsin. Enstrüman çalmak onlara çok şey kazandıracak.

Eda Dibriş: Beş yıldır müzik eğitimi alıyorum. Müzikle iç içe olmaktan çok mutluyum. Kendimi rahat hissediyorum. Çocuk Sanat Merkezi’nde aldığım eğitim sayesinde konservatuarı kazandım. Son iki yıldır da abua çalıyorum. Umarım Gençlik Sanat Merkezi’nde verilecek derslere katılabilirim.
Oskay Noyan Yıldırım: Son iki yıldır Çocuk Sanat Merkezi’nde eğitim alıyorum. Çello çalıyorum. Ben de arkadaşlarım gibi müziğe çok olumlu bakıyorum. Müzik ufkunuzu açıyor, günlük hayatınızı geliştiriyor. Bence Kadıköylü anne babalar çocuklarının müzik eğitimi alması için çaba göstersin.

Lindsy Özinci:
Ben de keman çalıyorum. İki yıldan beri Çocuk Sanat Merkezi’nde eğitim görüyorum. Çok güzel bir ortamımız var. Zaten müzikle ilgilenmek çok güzel bir şey. Bugün de çok heyecanlı bir şekilde Gençlik Sanat Merkezi’nin açılışında koro olarak çaldık. Çok mutlu bir andı. Gençlik Sanat Merkezi’nin açılmasını da sevinçle karşıladık. Çünkü belli bir yaşa kadar Çocuk Sanat Merkezi’nde eğitim görebiliyoruz. Müzik eğitimimizin devam etmesi için çok önemli bir merkez olacak.

Ayça Yılmaz:
Lisede okuyorum. Yedi yıldır müzik eğitimi alıyorum. Çocuk Sanat Merkezi’nde aldığım eğitim bana çok şey kattı. Ben de Gençlik Sanat Merkezi’nde eğitimime devam etmek istiyorum. Keman çalıyorum ama piyano çalmak da istiyorum. Bu nedenle Gençlik Sanat Merkezi çok önemli bir proje.
 
“ÇOCUKLARIMIZ SANATLA BÜYÜSÜN”
Gazete Kadıköy’e konuşan veliler de Gençlik Sanat Merkezi’nin açılmasından memnun olduklarını belirtti.
Meryem Tunç: Kadıköylü bir veli olarak çok mutluyum. Kadıköy Belediyesi’nin son yıllarda kültür sanat alanında yaptığı çalışmaları çok beğeniyorum. Çocuklarımız bizim geleceğimiz, onları güzel bir ortamda geleceğe hazırlayabilirsek hayatımız daha renkli ve mutlu olacak. Müzik eğitimi de bu anlamda çok önemli. Kadıköylü gençlerin burada eğitim alabilmesi çok sevindirici. Kullanılmayan bir köşk, yenilenerek Kadıköy’e kazandırıldı bu çok önemli ve örnek olması gerekiyor.
Özlem Toğrul: Çocukların ve gençlerin müzikle, resimle ya da tiyatro ile birlikte büyümesi çok önemli bence. Sanata daha az değer verildiği bu süreçte bu tarz projelerin çoğaltılması gerekiyor bence. Bu proje de bu anlamda çok önemli. Müzik çok pahalı bir eğitim. Ama Kadıköy Belediyesi bu eğitimleri ücretsiz olarak sağlıyor. Gençlik Sanat Merkezi hem Kadıköylü gençlere hem de anne babalara hayırlı olsun diyorum. Çocuklarımızın sanatla büyüdüğünü görmek bizi de mutlu ediyor.
 
Fotoğraflar: Gürbüz ENGİN - Sinem TEZER ÇATAL

 


ARŞİV