Kadıköylü kayakçının ailesine tazminat

Devlet, Erzurum’da kayak yaparken yaşamını yitiren Kadıköylü kayakçı Aslı Nemutlu ailesine tazminat ödeyecek

16 Haziran 2016 - 10:52
Devlet, Erzurum’da kayak yaparken yaşamını yitiren Kadıköylü kayakçı Aslı Nemutlu ailesine tazminat ödeyecek

Erzurum’da,  4.5 yıl önce antrenman yaparken hayatını kaybeden milli kayakçı 17 yaşındaki Aslı Nemutlu'nun ölümü ile ilgili İdare Mahkemesi'ne açılan tazminat davası sonuçlandı. Mahkeme, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nı hizmet kusuru nedeniyle 150 bin lira maddi, 86 bin 777 lira manevi olmak üzere toplam 236 bin 777 lira tazminat ödemeye mahkum etti. 
Kadıköy Kalamışlı olan Aslı'nın babası Ahmet Metin Nemutlu, Kararı değerlendirirken kızı Aslı’nın bir kez daha haklı olduğunun ortaya çıktığına dikkat çekerek, hayatını kaybetmesinden 3 yıl sonra Aslı Nemutlu Genç Sporcular Derneği’ni kurduklarını ve sporcular yetiştirildiğini vurguladı. Nemutlu, “Kazanılan tazminat bu dernekte yeni Aslı'lar yetişmesine vesile olacak. Kurduğumuz dernekte 7-13 yaş arasında sporcularımız var. Bu para 14 kız ve erkek öğrencinin sportif ihtiyaçlarında kullanılacak. kızımı kaybettik ama en az Aslı ayarında ülkemize faydalı milli sporcular yetiştirmek için çabalıyoruz” dedi.

Birkaç yıl ceza
12 Ocak 2012’de antrenman yaparken pist kenarındaki tahta kar perdelere çarparak hayatını kaybeden Nemutlu'nun ölümü ile ilgili 16 görevli hakkında dava açılmıştı. Türkiye Kayak Federasyonu (TKF) eski Başkanı Özer Ayık ile Kayak İl temsilcisi Nevzat Bayraktar 2.5'ar yıl, antrenörler Recep Süleyman Dilik ile Fidan Kırbaç Özbakır, TKF eski Genel Sekreteri Ahmet Muhtar Kurt, Konaklı Kayak Merkezi pistlerinden sorumlu Ahmet Demir ve mekanik işlerinden sorumlu Ebubekir Urhan, ‘taksirle bir insanın ölümüne neden olmak' suçundan 1 yıl 8’er ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

ARŞİV