Kadıköylü, köpek parkı istiyor

Kadıköylü köpek sahibi bir grup, Moda Sahili 2 diye bilinen Kurbağalıdere Parkı’na köpek parkı yapılması için imza kampanyası başlattı.

08 Eylül 2016 - 16:10
Kadıköylü köpek sahibi bir grup, Moda Sahili 2 diye bilinen Kurbağalıdere Parkı’na köpek parkı yapılması için imza kampanyası başlattı.
Change.org’da başlatılan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkililerine ithafen yazılan imza metninde şu ifadelere yer veriliyor:
“Fiziki ve psikolojik olarak sağlıklı bir köpek yetiştirilebilmesi için, köpeğin sosyalleştirilmesi ve enerjisinin attırılması gerekmektedir. Köpeklerin sosyalleşebilmeleri için birbirleriyle ve insanlarla oynamaları, enerjilerini atabilmeleri için de kayışsız olarak hareket edebilmeleri ve koşmaları gerekmektedir. Ancak Kabahatler Kanunu kapsamındaki, kayışsız köpek gezdirme maddesi buna imkân sağlamamaktadır.
Moda semtinde köpek besleyen hayvansever oldukça fazladır. Bu hayvanseverlerin köpeklerine yürüyüş yaptırmak ve köpeklerini oynatmak amaçlı en çok tercih ettikleri alan da Kurbağalıdere parkıdır. Hatta Yeldeğirmeni, Acıbadem gibi çevre semtlerdeki köpek sahiplerinin de tercihi Kurbağalıdere parkıdır.
Daha önceleri Kurbağalıdere parkında köpekleri ile vakit geçiren, sosyalleştiren ve enerji attıran hayvanseverler, son yıllarda oluşan yoğunluktan dolayı rahat hareket edememekte, hatta bazı durumlarda insanların tepkilerine maruz kalmaktadır. Bu tip olaylar da tartışmalara ve gerginliklere neden olmaktadır. Bu nedenle, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Anadolu Yakası Park ve Bahçeler Müdürlüğünden talebimiz; parka gelen köpek sayısı da göz önünde bulundurularak, Kurbağalıdere parkında tenis kortu, basket sahası arasında, spor aletleri önünde bulunan yeşil alanın tamamının çitlerle kapatılarak, köpek oyun alanı yapılmasıdır.”

ARŞİV