Kadıköylü çocuklar okuyor!

“Kütüphane Haftası”na katılan Kadıköy Belediyesi Çocuk Etüt Merkezi öğrencileri, yaptıkları ''Oku-Yorum Yürüyüşü'' ile kitapların ve kütüphanelerin önemine dikkat çekti, daha çok kütüphane istedi.

27 Mart 2013 - 15:38

Her yıl Mart ayının son haftası kutlanan “Kütüphane Haftası”na katılan Kadıköy Belediyesi Çocuk Etüt Merkezi öğrencileri, yaptıkları ''Oku-Yorum Yürüyüşü'' ile kitapların ve kütüphanelerin önemine dikkat çekti, daha çok kütüphane istedi.

 Fotoğraflar: Sinem TEZER
 
Kadıköy Belediyesi Çocuk Etüt Merkezleri'nde eğitim gören 7. ve 8. sınıf öğrencileri, 49. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında ''Oku-Yorum Yürüyüşü' yaptılar. 23 Mart Cumartesi günü saat 13.00'te Halitağa Caddesi'ndeki çeşme önünde buluşan Bedri Rahmi Eyüboğlu, Cemal Süreya, Fazıl Hüsnü Dağlarca ve Kemal Tahir çocuk etüt merkezi öğrencileri, ''Okuyorum'' sloganları eşliğinde, ellerinde balonlarla cadde boyu yürüdüler. Daha sonra bir basın açıklaması yapıldı. Kadıköy Belediyesi Çocuk Etüt Merkezleri Öğrencileri adına hazırlanan açıklamayı, 8. sınıf öğrencisi Ebru Bayraktar okudu. Kitap okumanın zekayı, bilgiyi arttırdığını, hayal gücünü, dünyaya bakış açısını ve merak duygusunu geliştirdiğini, stresi azalttığını belirten Bayraktar, tüm bu kazanımlara rağmen ülkemizde kitap okuma oranının zayıf, kütüphanelerin yetersiz ve kütüphane kullanımının cılız olduğuna dikkat çekti. Bayraktar, ''Bu tablonun değişmesi için bizlere bir takım görevlerin düştüğünü bilmekteyiz. Bir aydır kitap okumanın, kütüphane kullanmanın önemine ilişkin tartışmalar yaptık, sloganlar ürettik, ayraçlar tasarladık, maskeleri kitap kapağına çevirdik ve bu yürüyüşü organize ettik. Küçük de olsa bir duyarlılık yaratabildiysek ne mutlu bize. Biliyoruz ki okuyan, araştıran, tartışan toplumlar ilerler ve özgürleşir. Bunun için okumanın, bilgiye erişmenin önündeki engellerin kalkması için bundan sonra da çalışacağız, yanlışlara dikkat çekeceğiz.Öncelikle bizler, kitapların sansürlü, pahalı, yasak olmadığı ve kolay erişilebilir olduğu bir dünya ve okuyan bir toplum istiyoruz'' dedi. Daha fazla kütüphane açılmasını, kütüphanelerin herkese hizmet vermesini ve okullara kütüphaneler açılmasını isteyen Ebru Bayraktar, etkinliğe katılan, yürüyüşe destek veren herkesi, hiç vakit kaybetmeden kütüphanelere üye olmaya davet etti. Etkinlik, Çocuk Etüt Merkezleri'nden Sonnur İme, Duygu Güneysu, Eda Halhallının gitar dinletisiyle sonra erdi.

ARŞİV