Kadıköylü tasarımcılar yaz molası vermiyor

Tasarım Atölyesi Kadıköy’de yaz boyunca etkinlikler, atölyeler, toplantılar düzenleniyor, fikirler paylaşılıyor, Kadıköy’e dair yeni tasarımlar ortaya çıkıyor.

25 Temmuz 2013 - 10:38
Tasarım Atölyesi Kadıköy’de yaz boyunca etkinlikler, atölyeler, toplantılar düzenleniyor, fikirler paylaşılıyor, Kadıköy’e dair yeni tasarımlar ortaya çıkıyor.
 
Gökçe UYGUN
Birçok kurumun yaz rehavetini girdiği şu sıcak günlerde, Kadıköy'e dair fikir üretenleri buluşturan Yeldeğirmeni’ndeki Tasarım Atölyesi Kadıköy’de (TAK) etkinlikler dur durak bilmiyor.
Tasarım Atölyesi Kadıköy, KonTAK Programı kapsamında Prof. Dr. Murat Güvenç ile Kadıköylüleri ile tasarımcıları buluşturdu. “Kadıköy’ün Kısa Mekânsal Tarihi” temalı konferans, 9 Temmuz Salı günü TAK’ ta gerçekleştirildi. İstanbul Şehir Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Murat Güvenç, Kadıköy’de geçirdiği çocukluğunun değerleri, anıları ve hikâyelerini, sayısal veriler ve haritalarla katılımcılarla paylaştı.
Seyyar Satıcılar ve Taksi Durakları Çalıştayı'nın ikincisi de geçtiğimiz günlerde TAK'ta düzenlendi. Tasarımcılar ilk olarak katılımcılarından Suna Tekçe, Umut Deniz Aktaş ve Muzaffer Berkay Alkışel, simit arabaları için yapacakları tasarım öncesi çıktıkları saha araştırmasının kısa filmini izlediler. Yapılacak tasarımların ilkeleri bir daha gözden geçirildikten sonra tasarımcılar, seyyar satıcılar ve taksi durakları için yaptıkları tasarımları sundular ve tasarımlar üzerinde tartıştılar
 
TASARIMCILAR KADIKÖY'DEN İLHAM ALIYOR.
Tasarım Atölyesi Kadıköy ve Nishmoda işbirliği ile yapılan, "Kadıköy için TasarlaTak" atölyesinde, tasarımcılar Kadıköy'den ilham aldı ve ilk ürünlerini ürettiler. TAK, 29 Haziran Cumartesi günü Nishmoda işbirliği ile tasarımcıları bir araya getiren bir günlük bir tasarım workshop’u düzenledi. Nishmoda’nın birlikte çalıştığı tasarımcılardan olan Duru Ekşioğlu yürütücüğünde gerçekleşen atölyede, çeşitli Kadıköy şablonları üretildi. Tasarımcı Duru Ekşioğlu atölyeye başlarken şablon üretimine dair bilgiler verdikten sonra bazı katılımcılar hazır şablonlardan yararlandı, bazıları Kadıköy’ü anlatan imgelerden kendi şablonlarını ürettiler. Üretilen bu şablonları tasarımcılar tişört, bez çanta, bez ayakkabı vb. malzemeler üzerine uyguladılar ve TasarlaTak ilk ürünlerini verdi. 
 
KADIKÖY DENEYİMLERİ
6 Temmuz günü de TAK'ın ev sahipliğinde, Userspots tarafından düzenlenen UX For Good “Kadıköy için Deneyim Haritası” atölyesinde, Userspots’un etkinlik öncesi herkesin katılımına açtığı online anket sonuçlarından da yararlanılarak, farklı kategorilerde haritaların üretimi yapıldı. Gruplara ayrılarak çalışan katılımcılar, çalışmak istedikleri haritalar için ana deneyim temasını seçerken, Kadıköy'deki tesadüfler, kullanıcılar, haritasızlık, sosyal deneyim, renk, koku gibi başlıklara yöneldiler.

ARŞİV