Kadıköylü yeni yıldan ne bekliyor?

Korona virüsü sebebiyle hafızalarımızdan kolay kolay silinmeyecek bir yılı geride bırakıyoruz. Yepyeni bir yıla girmeye hazırlanırken Kadıköylülere 2021 yılından beklentilerini sorduk

30 Aralık 2020 - 13:26

Dünyayı sarsan pandemi nedeniyle 2020 yılını hiç özlemeyecek olsak da 2021’den hala umutluyuz. Özellikle sosyal hayatın sınırlandırılması, sokağa çıkma yasakları ve ekonomik kriz hepimizin yaşamını çokça etkiledi. Durum böyle olunca insanların ortak umudu, ekonomik kayıpların yaşanmadığı, korona virüsünden uzak sağlıklı ve özgür bir yaşam olmaya başladı. Peki Kadıköylüler 2020 yılını nasıl geçirdi, 2021 yılından neler bekliyor? Kadıköy sokaklarında dolaşarak insanların görüşünü aldık.

“MASKESİZ ÖZGÜR GÜNLER...”

2020 yılında yaşadığı en büyük mutluluğun kız arkadaşıyla tanışma anı olduğunu söyleyen Duran Demirezen şöyle konuştu: “Yeni yılda en büyük beklentim sağlıklı ve mutlu yaşamak. Maske takmadan yaşadığımız özgür günleri özlüyorum. Umarım 2021 yılı virüsün azaldığı, maskesiz özgürce dolaştığımız bir yıl olur. 2021’de en büyük planım haziran ayında sevgilimle mutlu bir yuva kurmak. Tüm Kadıköylülerin yeni yılını kutlarım”

“DEMOKRASİNİN İLERLEMESİ...”

İnsanların yeni yıla çok ciddi ekonomik kayıplar yaşayarak gireceğini söyleyen Umut Sanıvar, “Dünya başta olmak üzere ülkece korona virüsü salgınından ciddi derecede etkilendik. Ancak bu süreçte en çok darbe alan kesim şüphesiz küçük esnaf oldu. Ülkece sağlık olarak ortalama bir durum sergilerken ekonomik olarak sınıfta kaldığımız bir yıl oldu” dedi. Sanıvar sözlerini şu cümlelerle sürdürdü: “2021 yılından en büyük beklentim ülkemde hukuk ve demokrasinin ilerlemesi. Ayrıca insanların mağduriyetini engelleyen kamusal reformlar istiyorum. Özellikle kadın cinayetlerinin bittiği, çocuk istismarının son bulduğu, korona virüsünün olmadığı bir yıl diliyorum.”

ESKİ YAŞANTIMIZA DÖNMEK...”

Çeşitli sağlık sorunları sebebiyle kötü bir yıl geçirdiğini belirten Nilgün Çoğpan ise şunları söylüyor: “Özellikle korona virüsü endişesi yaşantımıza  eklenince her şeyden korktuğumuz, çekindiğimiz bir yıl oldu. Fakat her şeye rağmen umudumuzu kaybetmiyoruz. 2021’den en büyük beklentim salgının bitimiyle eski yaşantımıza geri dönmektir. Tekrardan kucaklaştığımız, yan yana olduğumuz bir yıl olmasını bekliyorum. Korona virüsü aşısından olumlu sonuçlar alınacağını ve güneşli günlerin tekrardan geri geleceğini umut ediyorum. Herkese iyi seneler.”

“VİRÜSÜN AZALDIĞI BİR YIL...”

2020 yılının kendisi için zorlu bir yıl olduğunu belirten Ece Koptagel, “Online eğitimin hayatımıza girdiği karmaşık bir süreçten geçtik. Fakat 2021 yılının aşıyla birlikte virüsün azaldığı iyi bir yıl olacağına inanıyorum. İnsanlar hem psikolojik hem de ekonomik zorlu bir süreçten geçiyor. Bu sebepten 2021 yılı birbirimize destek olduğumuz bir yıl olmalı. Umarım sınavları sorunsuz geçirdiğim, yüksek başarılar elde ettiğim bir yıl yaşarım. Herkese sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yıl dilerim” dedi.


ARŞİV