Kadıköylüden Söğütlüçeşme planına itiraz!

“Toprağımızı korumak için yeşil alanlara ihtiyacımız var” diyen Kadıköylüler, yapılaşmaya açılmak istenen Söğütlüçeşme İstasyonu planlarına itiraz edecek

12 Haziran 2019 - 15:09

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, metrobüs, Marmaray ve Yüksek Hızlı Tren istasyonu olarak kullanılan Söğütlüçeşme için yeni bir imar planını askıya çıkarmıştı. Bakanlık tarafından hazırlanan plana göre Söğütlüçeşme durağının gar olarak kullanılması planlanıyor. Plan notlarında mevcut istasyonun yolcuların ihtiyaçlarını karşılamadığı ifade edilirken, yeni projede söz konusu alanda zemin altı otopark, bekleme ve dinlenme alanları yapılması kararlaştırıldı.

KADIKÖYLÜLER İTİRAZ EDECEK

Kadıköylüler ise toplu taşım gar sahası olarak  Haydarpaşa Garı’nın kullanılmasını, Söğütlüçeşme İstasyonunun ise park alanı olarak düzenlenmesini talep ediyorlar. 18 Haziran Salı günü saat 11.00’de Söğütlüçeşme’de düzenlenecek basın açıklamasından sonra itiraz dilekçeleri İl Çevre Müdürlüğü’ne verilecek.  

“YEŞİL ALAN YOK EDİLECEK”

Tüm Kadıköylüleri basın açıklamasına davet eden Kadıköy Kent Konseyi’nden şu açıklama yapıldı: “Ticari ve kültürel yapılar inşa edilerek hiç yapılaşma olmayan bölge betonlaştırılacak ve yeşil alan yok edilecek. Bölgeye trafik yükü getirilecek. Ayrıca inşaat alanı nedeniyle de bölgede yapı yoğunluğu  oluşacak ve  bu da nüfus artışını beraberinde  getirecek. Ticari alanlara büyük zarar vereceği, yeni sorunlar yaratacağı, doğal çevreye zarar vereceği aşikar olan, ticari bir mantıkla gerçekleştirmek istenen ve halen askıda olan plana Kadıköylüler olarak itiraz ediyoruz.”


ARŞİV