Kadıköylüler bağışsever

Kadıköylüler Kızılay Kadıköy Şubesi’ne kurbanlarını bağışlayarak destek verdiler.

04 Aralık 2014 - 14:27
Kadıköylüler Kızılay Kadıköy Şubesi’ne kurbanlarını bağışlayarak destek verdiler.
 
Mustafa SÜRMELİ
 
 
Kızılay Kadıköy Şubesi Başkanı Numan Hocaoğlu, Kurban Bayramı’nda Kadıköy’de yapılan bağışlarla ilgili sonuçların ellerine ulaştığını söyledi. Kızılay genel merkezinden aldıkları sonuçlara göre, Türkiye genelinde Kızılay’ın bu yıl 35 bin 500 kadar kurban bağışı topladığını belirten Hocaoğlu, “Genel sayı içinden bin 638 kurban, hayırsever vatandaşlarımız tarafından Kadıköy Kızılay şubesine bağışlandı. Bunların bin 85 tanesi yurt içi bağışı, 550 tanesi yurt dışı bağışı. Kadıköy için yıllardır böyle bir başarı söz konusuydu. Son 5 yıldır Türkiye genelinde birinciliği kaptırmıyor Kadıköy” dedi.
Bağış edilen kurbanların etlerinden mutlaka bağışseverlere gönderdiklerini söyleyen Hocaoğlu, “800 gramlık konserveler halinde yanında teşekkür belgesiyle bağışseverlerimize dönüş yapıyoruz” diye konuştu.
Hocaoğlu, şube olarak sergiledikleri başarının, Kadıköylülerin kendilerine duyduğu güven sayesinde elde edildiğini sözlerine ekledi.
“BEN DE KAN BAĞIŞÇISIYIM”
Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal, Kadıköy Kızılay Şubesi’ni ziyaret etti. Kızılay Kadıköy Şube Başkanı Numan Hocaoğlu ile bir süre görüşen Kaymakam Kurubal ziyaretinin sebebini şöyle açıkladı: “Kadıköy Kızılay Şubesi’ni yeni binalarında ziyaret etmek istedik. Çok güzel hizmetler yapıyorlar. Burada gönüllülük esasına dayanarak çalışmalar yürütülüyor. Ben de 20 yıldır Kızılay’ın gönüllüsü ve sürekli kan bağışçılarındanım. Barınma, beslenme, kan, nakliye olmak üzere Kızılay pek çok alanda yardım hizmeti veriyor. Böyle bir hizmetin arkasında ve destekleyicisi olduğumuzu ifade etmek açısından bu ziyareti gerçekleştirdim” dedi. 

ARŞİV