Kadıköylüler, Cumhuriyet coşkusunu anlatıyor

Kadıköylüler, Cumhuriyet coşkusunu yaşamaya devam ediyor. Bando ve bayrak dağıtımı etkinlikleriyle başlayan kutlamalar hafta sonu Mehmet Erdem konseri ve Bağdat Caddesi'ndeki dev yürüyüşle taçlanacak. Kadıköylüler, Cumhuriyet coşkusunu gazetemize anlattılar

25 Ekim 2018 - 15:58

Her sene, en geniş katılımlı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının yaşandığı Kadıköy’de bu sene de coşkulu kutlamalar yapılıyor. 20 Ekim’de bayram dağıtımı ve bando geçidiyle başlayan etkinlikler 12 gün boyunca devam edecek. Kadıköylüler, hem bando hem bayrak dağıtımı etkinliklerine yoğun ilgi gösterirken, hafta sonu Mehmet Erdem konseri ve Bağdat Caddesi'ndeki dev yürüyüşle coşku doruğa çıkacak.

Cumhuriyetin 95. Yıl kutlamalarının Kadıköy Belediyesi tarafından tüm sokaklara yayılmasını ve yaşanan coşkuyu Kadıköylülere sorduk.

Cumhuriyet Bandosu’ndan Özgür Çanakkale:

Günlerdir Kadıköy sokaklarında çalıyoruz ve hep iyi tepkiler aldık. Her gittiğimiz yerde coşkuyla karşılandık. Yanımıza gelemeyenler de evlerinden bayraklarla destek verdi. Tüm Kadıköylülere teşekkür ediyorum. Umarım Cumhuriyet’in değerini daha fazla anlarız. Bando olarak derdimiz biraz da bu. İnsanlara o neşeyi tekrar verebilmek istedik.

Eda Başar:

İnsanlar değişiyor ve farklı farklı düşünme biçimleri var. Ben Cumhuriyet ile gurur duyuyorum. Eskiden olduğu gibi bugün de Cumhuriyet’in değerine sahip çıkıldığını düşünüyorum. Kadıköy’deki Cumhuriyet yürüyüşlerini çok seviyorum.

Özlem Tandoğan:

Ben aslen İzmirliyim fakat Kadıköy’e devamlı geliyorum. Kadıköylülerin Cumhuriyet’e sahip çıkmasını ve buradaki etkinlikleri çok beğeniyorum. İstanbul’da olduğum zaman mutlaka Kadıköy’e bir kere de olsa uğruyorum. Benim için İzmir bir, Kadıköy ikidir.

Yurdanur Umdu:

Biz eski insan olduğumuz için Cumhuriyet bizim kıymetlimizdir. Eskiden daha çok yürüyüşlere gidiyordum fakat artık yaşlandım. Yine de gitmeye çalışıyorum Şaşkınbakkal’a. Ben 1934 doğumluyum, gençlere güveniyorum. Gençler bir şeyleri başarırsa ileri gidebiliriz.

Aysel Erlevent:

Özellikle Kadıköy Belediyesi’nin Cumhuriyet Bayramı etkinliklerini çok iyi buluyorum. Bazıları Kurtuluş Savaşı’nı, Cumhuriyet’i bizim gibi bilmiyorlar. Gençler hem Atatürk’e hem Cumhuriyet’e daha çok önem vermeli.

Mustafa Tetik:

Eskiye göre Cumhuriyet’in değeri daha az biliniyor, eskiden daha coşkulu yaşanıyordu. İktidar, yavaş yavaş bu değeri yok etmeye çalışıyor. Her şeyimizi borçlu olduğumuz bir bayram. Vatanın kurtulmasının simgesi. Kadıköy gibi Üsküdar, Ümraniye gibi yerlerde de Cumhuriyet coşkusunun yaşanmasını isterim.

Uğur Çakıroğlu:

Türkiye’nin kurtuluşudur, Cumhuriyet. Git gide bu değerleri unutturmaya çalışıyorlar. Fakat ben inanıyorum ki, gayretimiz devam edecek ve Cumhuriyet unutulmayacak. Bundan sonra gençler, tarihi okuyarak kurtuluşumuza sahip çıkmalılar.

Ebru Çifter:

Cumhuriyet olmazsa hiçbir şey olmaz. Modern Türkiye’nin temeli Cumhuriyet’tir. Umut ediyorum ki; eski günleri tekrar görmek zorunda kalmayız. Kadıköy’de bu gördüğüm ikinci etkinlik. Özellikle küçüklerin hafızasında kalması bakımından çok etkili olduğunu düşünüyorum.

Salih Dursun:

Gençler, Cumhuriyet’in özünü kavrasınlar ve sahip çıksınlar. Cumhuriyet’in ruhunun daha az anlaşıldığını düşünüyorum.


ARŞİV