Kadıköylüler semtine sahip çıkıyor

Taşyapı’nın Kadıköy Belediyesi’nin taşınmazlarına el konulması için başlattığı haciz işlemine Kadıköylüler itiraz ediyor. Kentini savunan Kadıköylüler 14 Ocak Cumartesi günü Özgürlük Parkı’nda basın açıklaması yapacak

13 Ocak 2017 - 12:08

Göztepe’deki Meteoroloji arsasına ayrıcalıklı imar kullanarak gökdelen yapan Taşyapı, Kadıköy Belediyesi’ne ait camilere, parklara ve kültür merkezlerine el konulması için icra işlemi başlatmıştı. Tartışmalı bilirkişi raporu ile davayı kazanan firma belediyenin taşınmazlarına icra işlemi başlatılması için İcra Müdürlüğü’ne başvurdu. Kadıköy Belediyesi’ne 2007-2010 yılları arasında inşaat faaliyetini yavaşlattığı gerekçesiyle tazminat davası açan Taşyapı, gerekçeli kararın açıklanmasının ardından 24. İcra Müdürlüğü’ne başvuruda bulunarak, Kadıköy Belediyesi’nin taşınmazları ve banka hesaplarına el konulmasını istedi.

Taşyapı’nın Kadıköy Belediyesi’ne başlattığı icra işlemine Kadıköylülerin tepkisi ise sürüyor. Geçtiğimiz haftalarda Kadıköy Kent Konseyi’nin çağrısıyla bir araya gelen 100’e yakın kurum,  Taşyapı’nın Kadıköy Belediyesi’ne ait camilere, parklara ve kültür merkezlerine el konulması için başlattığı icra işlemine karşı çıkacaklarını belirtmişti.

Sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getiren Kadıköylüler 14 Ocak Cumartesi günü saat 14.00’te Özgürlük Parkı’nda bir araya gelerek konuyla ilgili basın açıklaması düzenleyecek. Kadıköy Kent Konseyi’nin çağrı metninde şu ifadelere yer verildi: “Bizler Kadıköylüler olarak halkın ve hukukun yerine geleceğine inanıyoruz. Ve adalet sağlana kadar mücadelemizi sürdürmeye kararlıyız. Kadıköy’ün geleceğine, kamu alanlarına sahip çıkmak için bir aradayız.”


ARŞİV