Kadıköylüler ‘zaman dolmadan' fidan dikti!

Fotoğraf sanatçısı Mehmet Yapar’ın ‘Zaman Dolmadan’ adını verdiği projesi çerçevesinde Caddebostan sahilinde buluşan Kadıköylüler, çevre tahribatına dur demek için 200 fidan dikti.

09 Şubat 2011 - 16:40

Fotoğraf sanatçısı Mehmet Yapar’ın ‘Zaman Dolmadan’ adını verdiği projesi çerçevesinde Caddebostan sahilinde buluşan Kadıköylüler, çevre tahribatına dur demek için 200 fidan dikti.


TEMA Vakfı, Kadıköy Belediyesi, Gazete Kadıköy, İstanbul Çevre ve Orman Müdürlüğü, TRT ve çevreye duyarlı diğer kurumların katkılarıyla fotoğrafçı Mehmet Yapar’ın hazırladığı “Zaman Dolmadan projesi”, 6 Şubat Pazar günü çevreye duyarlı çok sayıda kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Havanın da güneşli olmasından faydalanan Kadıköylüler, çevre katliamlarına dur demek, yanan ormanlara, soyu tükenen hayvanlara, kirletilen sulara hayır demek için Caddebostan sahilinde biraraya geldi. Çevreye duyarlı Kadıköylüler, Çevre ve Orman Müdürlüğü’nün sağladığı 200 fidanı Kadıköy Belediyesi’nin ayırdığı alana dikerken projenin sahibi Mehmet Yapar etkinliği fotoğrafladı.
Bunun bir fotoğraf projesi olmasının yanı sıra bir toplumsal duyarlılık projesi olduğunu belirten Yapar, etkinlikle ilgili şunları söyledi: “Sabahları uyandığımızda pencereden gökyüzünü görememek bizim suçumuzdur. Çocuğumuzun doğayı bilmemesi de. İlerleyen zamanlarda bir adet fidana ulaşamadığımızda ya da şu an benzine verdiğimiz yüksek fiyatları su için de vermemiz gerektiğinde, oturduğumuz evlerin doğadan kopuk birer tabut olduğunu anladığımızda geç kalmış olacağız. Geç kalmamak için, bu gerçeği bugün fark eden Kadıköylüleri ellerinde fidanlarıyla fotoğraflıyorum. Katılan, katılmayan herkese çok teşekkür ederim.”
Fotoğrafçı Mehmet Yapar’ın “Zaman Dolmadan” projesi ile ilgili ayrıntılı bilgiye ve fotoğraflara www.mehmetyapar.com.tr adresinden ulaşılabilir.

Fotoğraflar: Cansu ÇAĞIRTEKİN


ARŞİV