Kadıköylülerden 'el emeği göz nuru' sergi

Kadıköy Belediyesi Eğitim Merkezleri’nde meslek edindirme, kişisel gelişim ve hobi kurslarına katılan Kadıköylüler yılsonu sergisinde buluştu

29 Mayıs 2015 - 11:07

Kadıköy Belediyesi Eğitim Merkezleri’nde meslek edindirme, kişisel gelişim ve hobi kurslarına katılan Kadıköylüler yılsonu sergisinde buluştu

 

Kadıköy Belediyesi’nin Kuşdili, Hasanpaşa ve Şaşkınbakkal Eğitim Merkezleri ile Engelli Merkezi’ndeki çeşitli kurslarda bir yıldır eğitim gören her yaştan Kadıköylü, yıl sonunda çıkan ürünlerini geçtiğimiz haftasonu sergiledi. 22 Mayıs Cuma günü Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen yıl sonu etkinliğine Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu,  Başkan yardımcıları ve Meclis üyeleri ile birlikte Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Sadık Aslan, Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Muazzez Özer, Bostancı Halk Eğitim Müdürü Cihan Bingöl ve Feneryolu Halk Eğitim Müdürü Mehmet Akgün katıldı. 

 

“MESLEKLERİ YAŞATIYORSUNUZ”
Eğitim Merkezleri’nin Yıl Sonu Sergisi açılışında konuşan Başkan Nuhoğlu şunları söyledi:
“Elemeği göz nuru bütün bu mesleklerin sizler tarafından geçmişten alınıp geleceğe taşınması aslında ülkemiz için çok önemli. Dışarıda vitray atölyesiyle ilgili çalışmalar gördüm. Kadıköy’de benim bildiğim 5-6 tane vitray atölyesi vardı. Şu anda çok azı kaldı. Bunun dışında nakış dikiş dâhil 42 meslek dalı şu anda devam etmiyor. Yaklaşık bin 400’e yakın kişi bu ölmek üzere olan mesleklerin kurslarına katılıyor burada. Aslında topluma en önemli katkınız bu kursların devamını sağlamak. Meslekler, bir toplumun kimliğidir. Bir toplum meslekteki başarısıyla eşdeğer ölçülere sahip olabiliyor. Bu anlamda bu projeye katkı veren Halk Eğitim Merkezi’ne, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve Kaymakamımıza ve siz değerli öğretmenlerimize özellikle saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum. Yapmış olduğunuz çalışmalardan dolayı hepinizi kutluyorum, başarılarınızın devamını diliyorum.” Konuşmaların ardından, kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.
 
PİYANO VE DANS GÖSTERİSİ
Sergi açılışı oldukça renkliydi. Engelli Merkezi’nde dans ve plates dersleri alan Murat Taşçı bir piyano dinletisi sundu; yine Engelli Merkezi’nde dans ve plates dersleri alanla “Dansaletes” adını verdikleri grup olarak dans etti. Etkinlik Eğitim Merkezleri’nde dans kurslarına katılanların Bachata ve Sirtaki gösterileriyle devam etti.
CKM 3. ve 4. Kat Fuaye Salonları’nda açılan ve üç gün süren sergide, iğne oyası, vitray, ahşap süsleme, el nakışı, makine ve biçki nakışı, model gemi yapımı, takı tasarımı, resim ve el sanatları branşlarında yüzlerce ürün sergilendi.
2014 - 2015 Eğitim yılında 42 farklı branşta, toplam 70 gruba ücretsiz eğitimler verildi, toplam bin 386 kişi eğitimlerden yararlandı.
 

 


ARŞİV