Kadıköylünün tiyatro aşkı!

Kadıköy’ün 11 yıllık Tiyatro Festivali bu yıl da izleyicinin büyük ilgisiyle sona erdi. Kapanış oyunu “Ben Bertolt Brecht”i izlemeye gelenler amfi tiyatroya sığmadı.

11 Eylül 2013 - 10:23
Kadıköy’ün 11 yıllık Tiyatro Festivali bu yıl da izleyicinin büyük ilgisiyle sona erdi. Kapanış oyunu “Ben Bertolt Brecht”i izlemeye gelenler amfi tiyatroya sığmadı, duvarların ve ağaçların üzerinden izleyenler oldu.
 
11. Kadıköy Belediyesi Tiyatro Festivali, 4 Eylül Çarşamba akşamı, Dostlar Tiyatrosu’nun “Ben Bertolt Brecht” oyunuyla sona erdi. 17 Ağustos’ta başlayıp her akşam bir tiyatro oyununu Selamiçeşme Özgürlük Parkı amfi tiyatrosunda izleyenle buluşturan festivalin kapanışı da büyük bir kalabalıkla yapıldı. Saatler öncesinden parkı dolduran tiyatro severler, uzun bir kuyruk oluşturdu. Bin 500 kişilik tiyatro salonuna 2 binin üzerinde insan girdi; koltuklarda yer bulamayanlar merdivenlerde ve sahne önüne oturdu.
Salonun büyük bir kitleyle dolması üzerine kapılar kapatıldı. İçeri giremeyenler oyunu duvarların üzerinden ve ağaçlara çıkarak izlemeye çalıştı.
Kadıköylülerin bu kadar yoğun ilgi göstermesinin en önemli nedeni ise Genco Erkal gibi bir ustanın performansını kaçırmamak isteğiydi. Erkal’ın sahneyi Tülay Günal ile paylaştığı kabare Brecht’in eserlerinden derlenmiş bir oyun ve ikili sahnede çokça savaş karşıtı, kadın ve insan haklarını anlatan şarkılar söylüyor.
Seyircilerin dikkatle izlediği müzikli kabare alkışlar ve sloganlar eşliğinde sona erdi. İzleyenlerin “Her yer Taksim her yer Direniş” sloganlarını Genco Erkal sol yumruğunu havaya kaldırarak selamladı. 
Oyun sonunda tiyatronun duayenlerinden Genco Erkal, isteyen herkesle fotoğraf çektirdi.
Kadıköy Belediyesi’nin geleneksel hale gelen Tiyatro Festivali, gelecek yaz, yepyeni oyunlar ve hiç eskimeyen ustaları tiyatro severlerle buluşturmaya devam edecek.

ARŞİV