Kadıköylü'nün yıl sonu sergisi

Kadıköy Halk Eğitim Merkezi öğrencilerinin yılsonu programı, davetlilerden tam not aldı

11 Haziran 2015 - 13:17

Kadıköy Halk Eğitim Merkezi öğrencilerinin yılsonu programı, davetlilerden tam not aldı

 
Kadıköy Halk Eğitim Merkezinde tüm dönem boyunca çeşitli kurslarda eğitim alan öğrenciler 2-5 Haziran günleri arasında ürünlerini sergilediler. Açılışa, İstanbul Milletvekili Alev Dedegil, Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ve Kadıköy Belediyesi Eğitim Koordinatörü Hasan Demir ile pek çok kurum müdürü katıldı.
 

Sergide, Kadıköy Halk Eğitim Merkezinin bünyesinde ve Kadıköy Belediyesi işbirliği ile açılan sanat ve meslek edindirme kurslarında 2014-2015 eğitim-öğretim yılında üretilen el sanatları, seramik, cam, nakış, resim, ahşap şekillendirme, ahşap yakma, takı, gemi yapımı vb. alanlardaki ürünler sergilendi. Sergide ağırlıklı olarak İstanbul temasının işlendiği seçme çalışmalara yer verildiği görüldü. Kadıköy Hal Eğitim Merkezi Müdürü Hülya Narsap, bu temanın seçilme nedeninin, medeniyetler şehri İstanbulu yaşamak ve yaşatmak olduğunu söyledi, İstanbulda yaşayan bireyler olarak pek çok kültüre ve tarihe sahne olmuş şehrimize ne kadar sahip çıkıyoruz? Yaşadığımız şehri tanıyalım ve koruyalım dedi. 
 

İstanbul şarkıları ve türkülerinden oluşan potpurilere halk oyunları gösterilerinin eşlik ettiği program sonrası Kadıköy Halk Eğitim Merkezi giyim, modelistlik ve stilistlik kurslarının öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı defile yapıldı. Defilede sergilenen İstanbul'un tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinin işlendiği kıyafetler izleyenlerin büyük beğenisini kazandı.

ARŞİV