Kadıköylüye her gün yılbaşı

Kadıköy Belediyesi’nin sahneyi sokağa taşıyan etkinlikleri sayesinde Kadıköylünün yeni yıl eğlencesi beş gün beş gece sürdü.

31 Aralık 2014 - 11:40
 Kadıköy Belediyesi’nin sahneyi sokağa taşıyan etkinlikleri sayesinde Kadıköylünün yeni yıl eğlencesi beş gün beş gece sürdü. 
 
Kadıköy, 2015’e beş kala başlayan yılbaşı eğlencesiyle eski yıla veda etti. Caddelerdeki dev süslemeler ve Tarihi Çarşı’daki konserler 31 Aralık 2014 gecesine kadar Kadıköylüye keyifli saatler yaşattı. Yılbaşı gecesi ise ilçenin dört bir yanına yayılan kutlamalar, coşkuyu zirveye taşıdı.
Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi semtin en kalabalık cadde ve meydanlarını yılbaşı süslemeleriyle donattı. Sadece İstanbul’un en uzun caddesi Bağdat değil, Bahariye Caddesi, Tarihi Çarşı ve 150 yıllık Boğa da bol ışıklı, renkli süslemelerle ziyaretçilerini karşıladı.
Bu yılki süslemelerde, geçen yıla göre farklılıklar vardı. Çarşı içindeki dev ışık küresi en çok dikkat çeken süslemeydi. İçine girip şarkı söyleyenler, fotoğraf çektirenler, dans edenler eksik olmadı. Çarşının ikinci meydanındaki çam ağacına benzeyen diğer süslemeyse, yoldan geçenlerin yüzünü güldürmeye yetiyordu.
Bir klasik de bu yıl değişmedi. Bağdat Caddesi üzerine yerleştirilen dev hayvan süslemeleri en çok çocukların ilgisini çekti. Gençlerse bir “selfie” çekip paylaşmadan yoluna devam etmedi.
 
KÜREDEN SAHNE, SOKAKTA SANAT
Tarihi Çarşı içindeki dev ışık küresi aynı zamanda müzisyenleri Kadıköylülerle buluşturan bir sahne görevini gördü. Gündüz saatlerinde semtin sokak müzisyenlerine ev sahipliği yapan küre, beş gün boyunca her akşam 18.30-20.30 saatleri arasında Kadıköy Belediyesi’nin organizasyonuyla bir araya gelen mini bando ve müzik gruplarını, yoldan geçenlerle buluşturdu. İlikleri donduran soğuk havaya rağmen konserlere büyük ilgi gösteren Kadıköylüler, neşeli şarkılarla ısındı, kimileri kendilerini dans etmekten alıkoyamadı. 27 Aralık Cumartesi akşamı Grup Napolion’un konseriyle başlayan yılbaşı eğlencesi 30 Aralık akşamına kadar Pantomim Trio, Mini Bando ve Trio Amor gruplarının dinletileriyle devam etti.
 
KAR YAĞDI, COŞKU ARTTI
Yeni yıla iki gün kala, yılbaşı hayallerini süsleyen kar da yağınca, yeni yıl kutlaması için gerekli her şey tamamlanmış oldu. 31 Aralık Çarşamba gecesi Kadıköy sokakları bir kez daha müzikle şenlendi. Yeni yıla saatler kala Bahariye Caddesi, Bağdat Caddesi, Halitağa Caddesi ve kentsel dönüşümle gündemden düşmeyen Fikirtepe’deki Mandıra Caddesi’nde Mini Bando’nun coşkulu müziğiyle yeryüzüne karla karışık nota yağdı.
Tarihi Çarşı’daki kutlama ise Little Band ve Vip Quartet müzik gruplarının şarkılarıyla şenlendi. Kadıköy, 2015’e yeni umutlar ve iyi bir yıl dilekleriyle girdi.
 
 

 

 

 
 
 
 
 

ARŞİV