Kadıköy'ün 5 yılını Kadıköylüler planlayacak

Kadıköy’de yaşayan, çalışan, sosyalleşen tüm yurttaşların fikir, öneri ve istekleri Kadıköy’ün geleceğine yön verecek yeni stratejik planda yer alacak.

26 Haziran 2014 - 16:24
Kadıköy Belediyesi 5 yıllık stratejik plan hazırlıklarına başladı. Kadıköy’de yaşayan, çalışan, sosyalleşen tüm yurttaşların fikir, öneri ve istekleri Kadıköy’ün geleceğine yön verecek yeni stratejik planda yer alacak. Çalıştaylar, 6 Temmuz Pazar günü saat 10.00’da Kadıköy Evlendirme Dairesi Zübeyde Hanım Kokteyl Salonu’nda 18 - 35 yaş arası gençlerlerin katılımıyla başlıyor.
 
Stratejik Plan Çalıştayları’na katılmak için www.kadikoy.bel.tr adresinden online başvuru formunu doldurabilir, Kadıköy Belediyesi’nin sosyal medya mecralarından Çalıştay sürecine katılabilirsiniz.
 
Kadıköy Belediyesi, ilçenin önündeki 5 yılını (2015-2019), ilçe sakinleriyle birlikte tasarlamak, projelerini belirlemek üzere katılımlı bir yönetim sürecini başlatıyor. Bu kapsamda düzenlenecek olan “Geniş Katılımlı Toplantılar” dizisiyle Kadıköylüler yönetimin ve çözümün parçası olabilecek. Stratejik Plan toplantılarının ilki 6 Temmuz’da 18-35 yaş arası gençlerle Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesi Zübeyde Hanım Kokteyl Salonu’nda yapılacak. İkinci toplantı ise 12 - 13 Temmuz 2014 tarihlerinde tüm Kadıköylülerinin katılımı ile Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesi Zübeyde Hanım Kokteyl Salonu’nda gerçekleşecek.
 
İLK SÖZ GENÇLERİN!
Stratejik Plana ilişkin görüşlerini aldığımız Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, “Kadıköy Belediyesi olarak yerel yönetimde başarının etkin biçimde hayata geçirilmesinin katılımcı yönetim anlayışı ile sağlanabileceğini düşünüyoruz. Katılımcılık, şeffaflık ve hesap verebilirliği esas alan bir anlayışla hazırlanacak Stratejik Plan, Kadıköy’de yeni ve örnek bir yönetim modeli yaratmak için atılacak ilk adımlardan biri olacaktır” dedi. Nuhoğlu, çalıştayların, Kadıköy’ün bilgi, birikiminin ve yaratıcılığının kent yönetimine daha güçlü bir biçimde katılmasını sağlayacağını ifade ederek, ilk toplantının gençlerle yapılacak olmasını şöyle açıkladı; “Gençler 5 yıl sonra Kadıköy’ü nerede, nasıl görmek istiyorlar bunu öğrenmek ve bu süreci gençlerle birlikte planlamak istiyoruz. 5 yıl sonra çocuklarımıza ve gençlerimize nasıl bir Kadıköy bırakmalıyız, neler yapmalıyız bunları tartışacağız. Bu anlamda her kesimden gençlerimizi 6 Temmuz’da gerçekleşecek çalıştayımıza davet ediyorum. Gelsinler 5 yıl sonra Kadıköy’ü nasıl görmek istediklerini birlikte tartışalım” diye konuştu. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de her alanda yaşanan hızlı ve köklü değişimlerin kamu kurum ve kuruluşların yönetim anlayışına da yansıdığına dikkat çeken Nuhoğlu, şöyle devam etti: “Bir kişinin iki dudağı arasından çıkacak sözlere göre bir kent yönetilemez. Kente ilişkin her şeyde o kentte yaşayanların, çalışanların söz hakkı olmalıdır. Bu yüzden tüm yurttaşlarımızın, Kadıköy’ün 5 yılının planlanması sürecine katılımını çok önemsiyoruz.”

ARŞİV