Kadıköy'ün murallarını dünya görecek

The Art Show, dünya genelindeki 13 şehrin sokak sanatı ile ilişkisini anlatan bir belgesel hazırlıyor. Çekimlere İstabul’da başlayan ekip, ilk olarak Kadıköy’deki muralları görüntüledi

17 Eylül 2015 - 17:36
The Art Show, dünya genelindeki 13 şehrin sokak sanatı ile ilişkisini anlatan  bir belgesel hazırlıyor. Çekimlere İstabul’da başlayan ekip, ilk olarak Kadıköy’deki muralları görüntüledi
 
Erhan DEMİRTAŞ
İngiltere’de sanat ve sinema çalışmaları  yürüten The Art Show, dünyanın 13 farklı şehirinin sanat ve tarihi yapısının anlatılacağı “Sanat Şovu” adlı bir belegesel hazırlıyor. 2016 yılında ilk olarak İngiltere’de gösterime girmesi planlanan  belgesel 5 kısa filmden oluşacak. İstanbul’un sokak sanatı ile ilişkisi ise belgeselin “Weekender” bölümünde yer alacak.

2016 YAZINDA GÖSTERİLECEK
Asya, Avrupa, Kuzey Amerika ve ABD’deki 12 farklı şehirde çekim yapacak The Art Show film ekibi, çalışmalarına Kadıköy’deki muralları çekerek başladı. Proje hakkında Gazete Kadıköy’e konuşan belgeselin yapımcısı Tom Wotkinson, bir hafta boyunca İstanbul’da öne çıkan mekanları ve şehrin kültür sanat yapısını yansıtan alanlarda çekim yapılacağını söyledi. “İstanbul’da sanatın farklı disiplinlerini görmek istiyoruz” diyen Wotkinson, Kadıköy’de çekim yapma nedenlerini ise şu şekilde açıkladı:
“İstanbul tarih ve sanat açısından çok zengin bir şehir. Kadıköy de sokak sanatının en yoğun biçimde sergilendiği bir semt. Burada çekim yaparak sokak yaşamı ile birlikte sokak sanatını da görüntüleme fırsatı bulacağız” The Art Show, İstanbul’daki çekimlerden sonra 12 faklı şehirde çalışmalarını sürdürecek. Belgeselin 2016 yazında Sony Pictures aracılığı ile dağıtımının yapılması planlanıyor.


ARŞİV