Kadın Çalıştayı Kadıköy'de…

İstanbul’daki 39 ilçenin belediye meclislerine üye CHP’li kadınlar ilk defa Kadıköy’de düzenlenecek Çalıştay’da bir araya gelecek.

03 Temmuz 2014 - 16:00
Mustafa SÜRMELİ
Kadıköy, kadınların yerel yönetimlerde, siyaset ve sosyal yaşamda varlık ve farkındalığının arttırılmasını amaçlayan önemli bir buluşmaya ev sahipliği yapacak. İstanbul’da CHP’li meclis üyesi kadınların katılacağı Kadın Çalıştayı’na CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’nın da katılıp konuşma yapmaları bekleniyor.
5 Haziran Cumartesi günü 11.00’da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan Kadın Çalıştayı ilk toplantısının konusu ise “Kentli Hakları ve Kadın”.
İstanbul’da ilk defa Kadıköy’de düzenlenecek olan Kadın Çalıştayı’nın her ay İstanbul’un farklı bir ilçesinde düzenleneceğini söyleyen Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Ülkü Koçar, Kadın Kolu Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, İl Kadın Kolu Başkanı Arzu Öner ile İstanbul’daki 39 ilçedeki CHP kadın kolu başkanlarının katılacağı çalıştayın kadınlar için önemini anlattı. Başkan Yardımcısı Ülkü Koçar, Çalıştay’la ilgili şu bilgileri verdi:
“2012’deki Tüzük Kurultayı’nda bilindiği üzere CHP kadınlara yüzde 33 kota tanıdı. Mart ayındaki yerel seçimlerde de kadın örgütünden belediye meclis üyeliklerine İstanbul genelinde 103 kadın arkadaşımız seçildi. Bunların 14’ü belediye başkan yardımcısı oldu. Kadıköy Belediyesi’nde halen benimle birlikte 1 kadın başkan yardımcısı daha var. 
Kadınlara tanınan kota çerçevesinde yaptığımız çalışmalarla belli bir ilerleme kaydetsek de daha iyisini hedefliyoruz. Bu amaçla bir çalışma başlattık. Belediye meclis üyesi seçilen kadın arkadaşlarımızla hem kendi içimizde iletişimi geliştirmeyi hem de yapacağımız çalışmalarla Cumhuriyet Halk Partisi bünyesindeki kadınların bundan sonra daha önemli görevlerde olmasını, daha çok sayıda belediye meclis üyesi seçilmesini istiyoruz. Kadın meclis üyeleri olarak kentte yaşayan kadınların belediyeler tarafından algılanabilir olması için 5 yıllık stratejik plana ne tür katkılar sunabiliriz, bunları konuşmak istedik. Hayatı ve kenti kadınlar açısından eşitlemek, kentin olanaklarından kadınların da gerektiği kadar yararlanabilmesini istiyoruz.”
Kadınların sosyal hayata daha çok katılabilmesi için sosyo-ekonomik bakımdan kadınlara katkı sunacak farklı projeler geliştirilebileceğini ve onlara fayda sağlanabileceğini belirten Koçar, bunun yanı sıra kadına karşı şiddete ilişkin de etkili önlemler alınabileceğini belirtti.

ARŞİV