Kadın dostu Kadıköy'e doğru...

Kadıköy Belediyesi, düzenlediği Kadın Çalıştayı’ndan çıkan sonuçları adım adım uygulamaya başlayacak

24 Aralık 2015 - 16:16
Gökçe UYGUN
Modern dünyada, çağın kavram ve gereklerine uygun yerel yönetim anlayışında olan Kadıköy Belediyesi, ‘kadın-erkek eşitliği’ yerine ‘cinsiyet eşitliği’ni baz alan çalışmalarını sürdürüyor. Belediye, hali hazırda devam ettirdiği ‘kadın dostu belediyecilik’ hizmetlerini daha da geliştirmek için yeni projeler üretme hazırlığında. Bu kapsamda geçtiğimiz ay yapılan Kadıköy Kadın Forumu ve Yerel Eşitlik Çalıştayı’nın sonuçları, ayrıntılı bir rapor haline getirildi.
Daha sonra kitap haline de getirilecek olan raporda, “Kadıköy Belediyesi, kadın ve kız çocuklarının yaşam kalitesini yükseltecek hizmet tasarımı ve sunumuna ilişkin yerel eşitlik mekanizmalarının oluşturulması için, katılımcı bir süreçle ortak aklın oluşturulacağı, ilgili tüm kesimlerin görüşlerinin alınacağı bir Yerel Eşitlik Eylem Planı hazırlamaya karar vermiştir” denildi. Kadıköylü kadınların sorunları, şikâyetleri, istek ve talepleri ile sorunlara çözüm önerilerinin detaylı bir şekilde yer aldığı rapordan çıkan sonuçlar ışığında, kadınların yaşamın her alanında desteklenmesine yönelik Kadıköy bazında yerel politikalar oluşturulması hedefleniyor.

200 KADIN KONUŞTU
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Haftası etkinlikleri kapsamında Kadıköy Belediyesi Akademi bünyesinde kurulan Mor Akademi ve Kadıköy Belediyesi’nde çalışan kadınlar,  Kadıköy Kadın Forumu ve Yerel Eşitlik Çalıştayı gerçekleştirmişti. 200 civarında kadının katıldığı forum ve çalıştayda, Kadıköy’de yaşayan kadınlar sorunlarını konuşup, belediyeye somut önerilerde bulunmuştu.

ARŞİV