Kadınlar 8 Mart'ı Kadıköy'de kutlayacak

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü mitingi, 10 Mart’ta Kadıköy’de yapılacak.

28 Şubat 2013 - 11:43

Semra ÇELEBİ

Dünya kadınlarının cins ayrımcılığına karşı birlik, mücadele ve dayanışma günü 8 Mart için bu yıl da kadınların buluşma adresi Kadıköy olarak belirlendi. Birçok kitle örgütü ve siyasi partinin içinde bulunduğu 8 Mart Kadın Platformu, İstanbul Valiliği’ne miting başvurusunda bulundu. Valiliğin izin vermesi durumunda 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Mitingi, 10 Mart 2013 Pazar günü Kadıköy Meydanı’nda yapılacak. Kadınlar saat 12.00’de Haydarpaşa Numune Hastanesi önünde buluşarak, taleplerini içeren pankartları, afişleri ve sloganlarıyla İskele meydanına yürüyecek. Kadınların bu yılki talepleri arasında 8 Mart’ın ücretli izin günü olması ve ev içi emeğin ücretlendirilmesi öne çıkıyor. 
 
8 MART’TA MELİKE DEMİRAĞ KONSERİ 
Kadıköy Belediyesi 8 Mart nedeniyle birçok etkinlik düzenliyor. Bunlardan biri de Melike Demirağ konseri. 8 Mart Cuma akşamı saat 20.00’de Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlenecek konserde Melike Demirağ, eski ve yeni şarkılarıyla kadınlarla buluşacak. Ücretsiz konsere tüm Kadıköylüler davetli. Kadıköy Belediyesi’nin bir başka kültür merkezi olan Barış Manço Kültür Merkezi’nde ise “Dünya Emekçi Kadınlar Günü” etkinliği gerçekleştirilecek. 8 Mart Cuma saat 20.00’de başlayacak etkinlikte önce 8 Mart belgeseli gösterilecek ve Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS)’nın 8 Mart geleneksel bildirisi okunacak. TYS Genel Başkanı Mustafa Köz’ün açılış konuşmasını yapacağı etkinlik Kadıköylü kadın yazarlar Nükhet Eren ve Fügen Kıvılcımer’in konuşmalarıyla devam edecek. Daha sonra Nur Saka, dünya şairlerinden 8 Mart şiirlerini seslendirecek. Etkinlik İkbal Kaynar’ın müzik dinletisiyle devam edecek. Aynı gün bir de seminer düzenlenecek. 8 Mart Cuma saat 13.00’te Caddebostan Kültür Merkezi B Salonu’nda gerçekleşecek seminerde Uzm. Psikolog Feyza Bayraktar, “Kadınlar kendisi için ne ister?”; Kişisel Gelişim ve NLP Uzm. Sabiha Parlardemir “Özsaygınızı yükselterek ‘Evet’ diyebilirsiniz” başlıklı sunumlar yapacak. 

YAŞAMDA KADIN PANELİ 
Kadıköy Belediyesi Sanat Kütüphanesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü nedeniyle “Yaşamda Kadın” başlığı altında bir panel düzenliyor.9 Mart Cumartesi saat 14.00’te CKM’de yapılacak panele; CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey ile sanatçılar Fatma Girik ve Günseli Kato katılacak. Panelin moderatörlüğünü ise gazeteci-yazar Ayşenur Arslan üstleniyor.


ARŞİV