Kadınlar 8 Mart'ta alanlarda

Kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde tüm Türkiye’de olduğu gibi İstanbul’da da çeşitli etkinlikler düzenliyor. İstanbul’daki etkinlikler 6 Mart’ta Kadıköy’de, 8 Mart’ta ise Taksim’de yapılacak

04 Mart 2022 - 10:34

Kadınlar, 8 Mart Kadın Platformu tarafından yapılan çağrı ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü tüm Türkiye’de olduğu gibi İstanbul’da da çeşitli etkinliklerle bir araya gelecek.

İSTANBUL’DA İKİ ETKİNLİK YAPILACAK

Platform, geçtiğimiz ay yaptığı açıklama ile kadınları, “Yoksulluğa, şiddete ve sömürüye karşı mücadelemizi büyütelim” sloganı ile eyleme çağırdı. Açıklamada, İstanbul için iki ayrı etkinlik için çağrısı yapıldı. İlk etkinlik 6 Mart Pazar günü saat 13.30’da Kadıköy Beşiktaş İskelesi’nde yapılacak.

Kadınların ikinci buluşması ise Taksim’de gerçekleşecek. Kadınlar 8 Mart Salı günü Feminist Gece Yürüyüşü için saat 19.30’da Sıraselviler’de bir araya gelecek.

 

BMKM'DE KADIN BELGESELİ

Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi ve İstanbul Cervantes Enstitüsü 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde “Akdeniz Kadınları” konulu bir etkinlik düzenliyor.

Barış Manço Kültür Merkezi’nde saat 20.00’da gerçekleştirilecek etkinlikte İspanyol gazeteci Sonia Marco’nun Akdenizli kadınların endişelerini, çalışmalarını, yaşamsal hedeflerini anlattığı “Akdenizli Kadınlar, Türkiye” isimli belgesel gösterilecek. Belgeselde, yazar Mimunt Hamido, sosyolog Dr. Nülifer Narlı, Avukat Hürrem Sönmez, iş kadını Ceren Çerçiler’in de aralarında yer aldığı kadınlar görüşlerini dile getirdiler.

Belgesel gösteriminden sonra yönetmen Sonia Marco ile belgeselde yer alan Mimunt Hamido ve Av. Hürrem Sönmez, simultane çeviri ile yuvarlak masa toplantısı gerçekleştirecek.

 

 


ARŞİV