Kadınlar “BizBizze” daha güçlü!

“Birlikte hep daha güçlüyüz” diyen kadınların girişimiyle ortaya çıkan Bizbizze Projesi, daha geniş kitlelere ulaşmak için yola dernekleşerek devam ediyor

15 Aralık 2017 - 08:45

Kadınların kendine güvenli, girişimci ve duyarlı bireyler olarak inisiyatif almalarını desteklemek amacıyla yola çıkan BizBizze Kadınlar için Fikir ve Destek Derneği, kuruluşunu düzenlenen lansmanla kutladı.

12 Aralık Salı akşamı Moda Teras’ta gerçekleştirilen etkinlikte, BizBizze Derneği’nin tüm hizmet ve politikalarını cinsiyet eşitliği perspektifiyle ele alacağı, sosyal ve ekonomik yaşamda ve nihayet yaşamın her alanında cinsiyete dayalı ayrımcılığın olmadığı bir ülke hedefi ile çalışacağı belirtildi.

İş dünyası ve sivil toplum örgütlerinden önemli kurum ve isimlerin de katıldığı lansmanda konuşan BizBizze Derneği Kurucu Üyesi Bedriye Hülya, “Bir yıl önce b-fit Kadınların Spor ve Yaşam Merkezi olarak, bu ihtiyaca odaklanarak JPMorgan Chase Vakfı desteğiyle Bizbizze Kadınlar İçin Fikir ve Destek Ünitesi Projesi’ni hayata geçirdik. Bu proje için, iş hayatında aktif olmayı isteyen ama yolunu bulmakta zorluk yaşayan kadınların varlığından, ‘bir İŞ’e yaramak istiyorum’ demelerinden ilham aldık. Böylece, kadınların ekonomik ve sosyal hayata katılımlarını kolaylaştırarak bunun için ihtiyaç duydukları eğitim ve destek hizmetini tek bir çatı altında koordine etmek üzere İstanbul’da bir ‘kadın destek merkezi’ oluşturduk ve 300 kadına doğrudan hizmet verdik. Bugün bir adım daha ilerliyor, BizBizze Derneği’ni kuruyoruz” dedi. Hülya, dernek olarak kadınların kendine güvenli, girişimci ve duyarlı bireyler olmalarını ve inisiyatif almalarını destekleyeceklerini vurgulayarak, “Maddi ve manevi olarak gerek kişisel hayal ve hedeflerini, gereksel toplumsal sorunlara yönelik çözüm önerilerini hayata geçirmelerine katkıda bulunmaya devam edeceğiz. Çünkü biz kadınlar BizBizze daha güçlüyüz!” diye konuştu.

BizBizze Derneği faaliyetlerini kadınların öncülüğünde, katılımcı ve yerel aktörlerin inisiyatif almasına olanak sağlayacak şekilde sürdürecek. 


ARŞİV