Kadınlar da iyi futbol oynar!

Kadınlar Futbol Ligi’nin en genç oyuncularından olan Ataşehir Belediyesporlu Kader Hançer, kadınların daha estetik futbol oynadığını söylüyor

03 Eylül 2015 - 15:56
Mustafa SÜRMELİ
Ataşehir Belediye Spor Kadın Futbol A Takımının genç kramponu 16 yaşındaki Kader Hançer, yeni sezonda şampiyonluk hedeflediklerini açıkladı. Liglerin başlamasından önce görüştüğümüz Kader ile kadınların futboldaki yerinden stiline, takımın durumundan Avrupa’da hedefine kadar birçok şeyi konuştuk.

ŞİDDET VE KÜFÜR YOK
Yaklaşık altı yıldır takımda olan ve futbol oynamayı çok sevdiğini söyleyen Kader, kadın futbolunda şiddet ve küfür gibi çirkinliklerin olmadığını belirterek, “Bence kadınlar erkekler kadar iyi futbol oynuyor. Kadınların bakış açısı futbola, spora daha iyi. Kavga yok, küfür yok. Kadınlar daha estetik futbol oynuyor” dedi.
Ataşehir Mevlana Lisesi son sınıf öğrencisi olan Kader, ailesinin futbolcu olmasıyla ilgili ilk yaklaşımını ise “İlk başta kızdılar, olamazsın, kızlardan futbolcu mu olur dediler. Şimdi saygı duyuyorlar. Çok şükür buralara kadar geldik, bundan sonrası da gelir zaten” dedi.

RAKİBİ YIPRATAN FUTBOL
Henüz 16 yaşında olmasına rağmen Ataşehir Belediyespor Kadın Futbol A Takımı’nın değişmezleri arasına girmeyi başaran Kader, stilini Zlatan İbrahimoviç’e benzetti.
Zlatan İbrahimoviç’in tekniğini çok beğendiğini söyleyen Kader, “Zlatan İbrahimoviç rakip savunma oyuncuları açısından tekniği ve fiziğiyle yıpratıcı bir futbolcu. Tekniğimi, futbolumu da ona benzetiyorum. Rakip oyuncular açısından yıpratıcı oyun anlayışım olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.
Takımının hem sağ ve hem sol açığında olmak üzere kanatlarda fırtına gibi esen Kader, Milli Takım’ın da her mevkisinde oynadığını, adeta bir joker gibi olduğunu belirtti.

İYİ FUTBOL İYİ SONUÇ
Takımının kanatlardaki etkili ismi Kader Hançer, Türkiye Profesyonel Kadın Futbol Ligi’nin başlamasına yaklaşık iki aylık bir süre kaldığını, bu süreyi en iyi şekilde değerlendireceklerini söyledi.
Kader, bu sezon da favori ekip olduklarını belirterek, geçen sezon bazı nedenlerden dolayı şampiyonluğu kaçırdıklarını söyledi. “Yeni sezonda herkesin beğenerek izleyeceği, favori gösterebileceği bir takım olacağız. Herkes bizim için güçlü ama iyi oynadıktan sonra bize güçlü rakip yok” dedi.  Takımının en genç futbolcusu olan Kader, yeni sezonda Avrupa’da da başarı hedefleyen, keyifle izlenen bir takım olacaklarını söyledi.

“İDOLÜM REYHAN ABLA”
Kader, takımda en sevdiği oyuncunun Reyhan Şeker olduğunu belirtti. “Fiziği, futbolculuğu, kişiliğiyle Reyhan abla idolüm. Oyun anlayışımız benziyor. Onu örnek aldığım için ben de onun gibi futbolcu olacağım. En önemlisi karakterini örnek alıyorum. İlk gördüğümde ben takımda değildim fakat A takımla antrenmana çıkıyordum. Şampiyon olduğumuz sezon Pascal Nouma’nın da katıldığı bir maçımız vardı. Reyhan abla orta sahadan harika bir gol atmıştı. O golden sonra Reyhan ablaya ayrı bir hayranı oldum. Bence ligin de en iyisi” diye konuştu.

SPOR YAPIN
Yaşamında varsa yoksa spor olduğunu, futbolla ilgilendiğini belirten Kader, kadınlara futbol oynamalarını, futbol oynamasalar bile herhangi bir spor dalıyla ilgilenmelerini tavsiye etti.

 

ARŞİV