Kadınlar: ‘’DAYANIŞMAYLA GÜÇLÜYÜZ’’

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü öncesi kadınlar Kadıköy’de bir araya geldi. Kadınlar "Erkek Şiddetine Hayır", "Göçmen Kadınlar Yalnız Değildir", "Kadınlar Birlikte Güçlü" yazılı dövizler taşıdı

25 Şubat 2017 - 22:54

Dünya Emekçi Kadınlar günü öncesi kadınlar Türkiye’nin birçok kentinde sokaklara çıktı. Ankara, İzmir, Bursa, Çanakkale, Mersin, Eskişehir ve Manisa başta olmak üzere birçok ilde kadınlar bir araya geldi.  Kadınların "Bir kişi daha eksilmeyeceğiz"  adıyla başlattıkları eylemlerin İstanbul’daki adresi ise Kadıköy oldu.

"Tek Başına Olmaz. Birlikte Güçlü" yazılı pankartın arkasında toplanan kadınlar,  25 Şubat Cumartesi günü  Süreyya Operası önünden sloganlar atarak Kilise Meydanı’na kadar yürüdü. Kadınlar, "Erkek şiddetine Hayır", "Göçmen Kadınlar Yalnız Değildir", " Kadınlar Birlikte Güçlü" yazılı dövizler taşıyan kadınlar, "Kadınlar Artık Susmayacaklar","  Yaşasın Kadın dayanışması", "Dünya Yerinden Oynar, Kadınlar Özgür Olsa" sloganlarını attı.  Eylemde yapılan açıklamada "8 Mart'a doğru bizler erkek şiddetine, cinayetlere, tacize, tecavüze, cinsel istismara ve istismarı meşrulaştırmaya çalışanlara karşı birlikte daha güçlü olacağız. Her alanda irademizin ve seçimlerimizin yok sayıldığı, işimizin elimizden alındığı, hayatlarımızın çalındığı bu ülkede bizler de birbirimize söz veriyoruz: Bir kişi daha eksilmeyeceğiz! Tek başımıza olmadığımızı, kadın dayanışmasıyla güçlü olduğumuzu unutmayacağız" denildi. 


ARŞİV