Kadınlar için tiyatro

Kadıköy Kent Konseyi Kadın Meclisi, 8 Mart etkinlikleri kapsamında “Anam, Bacım, Avradım” oyununu kadınlarla buluşturdu

13 Mart 2015 - 11:05
Kadıköy Kent Konseyi Kadın Meclisi, 8 Mart etkinlikleri kapsamında “Anam, Bacım, Avradım” oyununu kadınlarla buluşturdu

Kadıköy Kent Konseyi Kadın Meclisi, 6 Mart Cuma günü Barış Manço Kültür Merkezi’nde basın açıklaması yaparak tüm kadınları 8 Mart mitingine ve Kadıköy’deki etkinliklere davet etti. İstanbul’daki Kent Konseylerinin Kadın Meclislerinin de bulunduğu basın açıklamasında 8 Mart’ın resmi tatil olması başta olmak üzere pek çok konuda kadınlar için haklar talep edildi. Basın açıklamasını Kadıköy Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Yard. Doç. Dr. Esra Yüksel okudu.
Kadıköy, Sarıyer, Kartal, Ataşehir, Maltepe, Bakırköy ve Bursa Nilüfer ilçesi Kent Konseyi’nden gelen temsilcilerin de bulunduğu etkinliğe ilgi yoğundu.
Basın açıklamasından sonra Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi Tiyatro Grubu, “Anam, Bacım, Avradım” oyununu sahneledi. İnanç Yılan’ın yazdığı, Erdal Gülver’in yönettiği trajikomik oyun, kadına yönelik şiddeti eleştirel bir şekilde ele alıyor. Kahkahalarla geçen oyunun sonunda namus, töre ya da tecavüz sonucu öldürülen kadınların isimleri anılınca izleyiciler gözyaşlarını tutamadılar.
Etkinliğe Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Ülkü Koçar, Kadıköy Kent Konseyi ve KADER eski Başkanı Fatma Çiğdem Aydın, Kadıköy Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Esra Yüksel, Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nebahat Ulugül, Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Elvan Atay, Kadıköy Kent Konseyi Genel Sekreteri İkbal Polat, Fikirtepe Gönüllü Evi Başkanı Gülden Alagöz, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nden Seyhan İsfendiyaroğlu katıldı

ARŞİV