Kadınlar için'Teknoloji Destekli Gelecek Semineri'

İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu’nun (KGK) 16 Şubat Çarşamba günü ortaklaşa düzenlediği “Teknoloji Destekli Gelecek Semineri” ...

22 Şubat 2011 - 14:13

İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu’nun (KGK) 16 Şubat Çarşamba günü ortaklaşa düzenlediği “Teknoloji Destekli Gelecek Semineri” büyük ilgi gördü.
Kadıköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün de katıldığı toplantının açılış konuşmacılarından İTO Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Yalçıntaş, kadınların iş hayatında olmasının önemine dikkat çekti. Başkan Dr. Yalçıntaş, “KGK şu an 78 ilde faaliyette. Biz İTO olarak sizlere altyapı hazırlamakta gönüllüyüz. Bundan sonrası da sizlere kalmış. Kadınların üretimini bekliyoruz” diye konuştu.
TOBB KGK Başkanı Aynur Bektaş da, hayatta kadınlara düşen bir rol modeli olduğunun altını çizerek, daha fazla kadını girişimci olarak görmek için eve bağlı kadınları iş hayatına çekmek gerektiğini dile getirdi. Bektaş, şunları söyledi: “Türkiye’de kadın işsizliği yüzde 20 civarında. İş hayatına baktığımızda işgücüne erkeklerin yüzde 78’inin katıldığını görüyoruz. Kadınlar iş aramamakla sadece işsizlik oranlarını düşürüyor. Kadınlar ilk görevlerini ev olarak görüyorlar ve aileleri izin vermediği için çalışamıyor. Kadınlar çalışma hayatında bir yandan zorluk çekerken, diğer yandan çocuğunu verecek kreş bulmakta sıkıntı yaşıyor. Türkiye’de 300 bin erkek girişimciye karşılık sadece 80 bin kadın var. Kadın girişimciliğinin gelişimine yönelik işbirliği yapmalıyız, erkekler gibi sanayici ve yatırımcı olmalıyız.”
Kadının hayatında teknolojinin yerinin büyük olduğunu vurgulayan Aynur Bektaş, teknolojiyi doğru ve verimli kullanmadan kadınların iş hayatında büyüyemeyeceğini kaydetti. Devlet ve özel sektörün kadınları iş hayatına almak için işbirliği yapması gerektiğini söyledi.

Türkiye’de kadın erkek eşitliğinin yasal olarak sağlanmış olmasına rağmen kadınların sosyal ve ekonomik yaşama katkılarının istenilen seviyede olmadığını hatırlatan ve bu bağlamda son yıllarda kadın istihdamını artırmaya yönelik proje programların önem kazandığını belirten TOBB İKGK Başkanı Hatice Dinçbal Kal da, “Özellikle kadın girişimciliği konusunda kamu sivil toplum ve özel sektör kuruluşları tarafından yürütülen programlar ve projelerde artışlar görülüyor.
Ancak bu program ve projelerin sürekliliğinin sağlanarak bunların bütünlükçü bir bakışla devam ettirilmesi ve toplumun tüm kesimleri tarafından benimsenmesi önemli” diye konuştu.
 


ARŞİV