Kadınlar ‘mobbing'e karşı bilinçleniyor

Hasanpaşa Gönüllüleri, 5 Aralık Kadın Hakları Günü’nü Gönüllü Evi’nde kutladılar.

14 Aralık 2011 - 16:08

Hasanpaşa Gönüllüleri, 5 Aralık Kadın Hakları Günü’nü Gönüllü Evi’nde kutladılar. Gönüllü Evi Başkanı Tülay Bilgin, yaptığı konuşmada ilk kadın milletvekillerinden ve günümüzde kadınların meclisteki temsil oranlarından söz etti. Kadınlara uygun görülen meslekleri, mesleklerinde yatay ve dikey yükseltemlerini engelleyen “Şeffaf Tavan ve Duvarları” görsellerinden yararlanarak anlattı. Bu engelleri aşmak için neler yapılabileceği üzerinde tartışıldı. Gönüllülerden Cebrail Keleş, Nâzım Hikmet’in “Kadınlarımız” şiirini okuyarak yüreklere dokundu.

Psikolojik danışman ve psikoterapist Ali Rıza Tunur da, “Mobbing” kavramı hakkında bilgi verdi. Nerelerde, nasıl, neden, kimler tarafından kimlere uygulandığını örneklerle açıkladı. Mobbing uygulanan kişilerin yaşadığı ruhsal ve bedensel rahatsızlıklardan söz ettikten sonra Mobbing’e karşı neler yapılabileceğinden söz etti, örnekler verdi.
Yeni kavramlar hakkında bilgilenen kadınlar, karşılarına konan her türlü engeli aşmakta kararlı olduklarını belirttiler.
 
ENGELLERİ KALDIRIN YETER 
Kadıköy Belediyesi Hasanpaşa Gönüllüleri, Dünya Özürlüler Günü’nde de engelliler koordinatörü Özgür Uğur’un katılımıyla bir söyleşi gerçekleştirdi. 2 Aralık Cuma günü Hasanpaşa Gönüllü Evi’nde yapılan söyleşide görme engelli konuşmacı Özgür Uğur, tüm engellilerin sorunlarını dile getirdi Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma Komitesi Başkanı Şermin Sarı’nın katılımıyla “Görme engelli olmak” konusunda bir uygulama yapıldı. Gözlerini kapayarak bastonla yolunu bulmaya çalışan Şermin Sarı, kılavuz sese rağmen yolunu bulmakta zorlandı.
Özgür Uğur, görme engellilerin günlük yaşamda kullandığı araç ve gereçleri tanıttı ve konukların sorularını yanıtladı. Engellilerin sorunlarını çözme konusundaki beklentilerini dile getirdi ve son söz olarak “Engelleri kaldırın, yeter” dedi. Görme özürlü birkaç konuğun da etkin olarak katıldığı etkinlik küçük ikramlarla sona erdi.

ARŞİV