Kadınlar 'sessiz' kalmadı

Bağdat Caddesi’nde yaşanan cinsel saldırıyı yaptıkları yürüyüşle protesto eden kadınlar, “Tecavüze, tacize, kadın cinayetlerine sessiz kalmıyoruz, sokakları terk etmiyoruz” dedi

05 Şubat 2016 - 10:58
Bağdat Caddesi’nde yaşanan cinsel saldırıyı yaptıkları yürüyüşle protesto eden kadınlar, “Tecavüze, tacize, kadın cinayetlerine sessiz kalmıyoruz, sokakları terk etmiyoruz” dedi
 
Kadıköy’ün en işlek caddelerinden biri olan Bağdat Caddesi’nde, geçtiğimiz hafta 19 yaşında genç bir kadın, eli bıçaklı, 33 yaşında, servis şoförü olduğu belirtilen bir erkek tarafından tecavüze uğradı.  Tecavüzcü Cengiz Ay, tutuklanarak cezaevine konulurken,  kadınlar saldırıya uğrayan E.F.B’yi yalnız bırakmadı. Hafta boyunca, tecavüz olayını İstanbul’un farklı yerlerinde protesto eden kadınlar, 30 Ocak Cumartesi günü de saldırının gerçekleştiği yer olan Bağdat Caddesi’ndeydi. Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, CHP Kadıköy İlçe Örgütü ve Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri de yürüyüşe destek verdi.
 
SUADİYE’DEN CADDE’YE YÜRÜYÜŞ
Sosyal medya üzerinden örgütlenen yüzlerce kadın, Suadiye’de bir araya gelerek Bağdat Caddesi’nden Erenköy Işıklara doğru yürüyüş gerçekleştirdi.
Yürüyüşte, “Ayağa kalk”,  ”Tecavüz edemezsin”,  “Beni rahat bırak, haklarımı ihlal etme” yazılı dövizler taşıyan kadınlar, “Bedenimiz emeğimiz kimliğimiz bizimdir”, “Kadınlar artık susmayacaklar”, “Geceleri de sokakları da meydanları da terk etmiyoruz”, "Mutlu Kadın mutlu yaşam", sloganlarını attı.
Kadınların eylemine CHP’liler de destek verdi.
 
“SOKAKLARI TERK ETMİYORUZ”
Yürüyüşün ardından kadınlar adına Avukat Tuba Torun bir açıklama yaptı. Kadınların her an cinsel saldırıyla karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Torun, “Çürümüş bir toplumda yaşamaya artık tahammül edemediğimiz için buradayız. Suç sıradanlaşıp, meşrulaştırıldığı için buradayız. Yaşama ve yaşatma hakkına tecavüz edildiği için, bu sessizlik artık bizi çıldırttığı için buradayız. Biz umutla gülümsemeye dirençle dik durmaya kararlı insanlarız. Sessiz kalmıyoruz, sokakları terk etmiyoruz, suça ortak olmuyoruz.” Eylemin ardından kadınlar, Bağdat Caddesi boyunca “Şiddette karşı ayağa kalk” yazılaması yaptı.

ARŞİV