Kadınlar şiddete karşı dans edecek!

“Kadın'a Şiddete Hayır!” diyen herkes, 1 Milyar Ayaklanıyor Ekibi’nin 14 Şubat Cumartesi günü Kadıköy iskele Meydanı’nda düzenleyeceği etkinliğe katılabilir…

13 Şubat 2015 - 10:25
 “Kadın'a Şiddete Hayır!” diyen herkes, 1 Milyar Ayaklanıyor Ekibi’nin 14 Şubat Cumartesi günü Kadıköy iskele Meydanı’nda düzenleyeceği etkinliğe katılabilir…
 
Tüm dünya genelinde bir kadın hareketi olan One Billion Rising (Bir Milyar Ayaklanıyor) ekibinin 3 yıldan beri Türkiye’nin çeşitli illerinde gönüllü olarak yürüttüğü organizasyon, bu sene “Devrim ve Kadın'a Şiddete Hayır!” temasıyla gerçekleştirilecek.
 
14 Şubat Cumartesi günü saat 14.00’da Kadıköy İskelesi Atatürk Anıtı önünde buluşacak olan yüzlerce kadın, dünyada kadınlara karşı uygulanan şiddete, eşitsizliğe, haksızlığa dikkat çekmek ve adalet istemek için dans edecek, ritim tutarak, davulla, dansla eyleme destek verecek.   
1 Billion Rising İstanbul Platformu’nun Kadıköy Kent Konseyi Kadın Meclisi, KA-DER, Kırmızı Biber Derneği, İnsanca Yaşam Kadın Kooperatifi, KAHDEM, Kadın Partisi, AÇEV ve çeşitli STK'larla işbirliği ile düzenlediği etkinlik, yazar Hatice Özbay’ın mini gösterisiyle başlayacak. Gazeteci Hülya Yıldırım’ın ardından Yaşam Koçu Işıl Güçlü, SH'bam dansı ile Kadınları Özgürlük Dansı'na davet edecek. Dilek Kavraal ise şarkılarıyla etkinliğe renk katacak. Etkinlikte çeşitli dans okullarının gösterileri de yer alacak, davul ve zurnalarla halay çekilerek eyleme destek verilecek.
Etkinliğin eylem dansı ise Aytunç Bentürk Dans Akademisi tarafından katılımcılara özel prova yaptırılarak, 14 Şubat'ta tüm dünya ile aynı anda dans edilmesi sağlanacak.

ARŞİV