Kadınlardan 'Sokakta Yemek' eylemi

Kadıköy’de düzenledikleri “Sokakta Yemek” etkinliğinde yemek dağıtan kadınlardan Reyhan Timur “Devlet, dayağa, hakarete maruz kalan kadını, hukuku ve ‘erkek’ anlayışıyla görmezden geliyor...

22 Şubat 2011 - 14:09

Kadıköy’de düzenledikleri “Sokakta Yemek” etkinliğinde yemek dağıtan kadınlardan Reyhan Timur “Devlet, dayağa, hakarete maruz kalan kadını, hukuku ve ‘erkek’ anlayışıyla görmezden geliyor. Sesimizi yükseltmek için sokaklara çıkıyoruz” dedi.

Kadıköy Meydanı’nda “Kadınlar Sokakta” sloganıyla bir araya gelen kadınlar, kadın cinayetleri, taciz, tecavüz, şiddet ve erkek egemen kültürün baskılarına dikkat çekmek amacıyla açtıkları bir stantta yemek dağıttı.
19 Şubat Cumartesi günü Kadıköy İskele Meydanı’ndaki etkinlikte yemeğin kadının mecburi ve ücretlendirilmeyen emeğine dönüştüğünü belirten kadınlar, bir baskı aracı haline gelen bu duruma karşı, yemeğin aslında insanları bir araya getiren bir kültür olduğunu hatırlatmak istediklerini söyledi.
“Ne mutfağa, ne fabrikaya, bütün kadınlar sokağa!”, “Batsın ‘Erk’ek Dünyanız”, “Paylaşmak Güzeldir” dövizlerinin açıldığı eylemdeki kadınlardan Reyhan Timur şunları söyledi: “Bizler yemeğin bir paylaşım, birliktelik olduğunu düşündüğümüz için bugün yemek dağıtıyoruz. Yemek tabii burada bir sembol. Kadın yemek yapmak zorunda ve bunu evde yapmak zorunda. Aynı zamanda kadının sokakta olduğunu göstermek istedik.”
“308 haftadır sokaklarda direnen Cumartesi anneleri, grevlerde mücadele veren emekçi kadınlar, köylerinde derelerini sattırmayan, yaşamlarına sahip çıkan köylü kadınlar ve 30 yıldır süren savaşta kaybedilen evlatların acısını çeken tüm analar için” düzenlenen etkinlikte Timur, “artık yeter” dediklerini belirtti: “Bu topraklarda kadınlar yıllardır eziliyor. Sesimizi yükseltmek için sokaklara çıkıyoruz; bütün kadınları sokaklara davet ediyoruz.”
Etkinlikte 5 Mart Cumartesi günü düzenlenecek olan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mitingine katılım çağrısı da yapıldı.
 


ARŞİV