Kadınlardan Van dayanışması

İstanbul Feminist Kolektif-Van Dayanışma Grubu, meydana gelen depremin ardından yaralarını sarmaya çalışan Vanlılara destek olmak için kolları sıvadı.

07 Aralık 2011 - 10:45

İstanbul Feminist Kolektif-Van Dayanışma Grubu, meydana gelen depremin ardından yaralarını sarmaya çalışan Vanlılara destek olmak için kolları sıvadı. Gruptan yapılan açıklamada, “Van’da durum hiçbir şekilde daha iyiye gitmiyor. Ağır kış koşullarında depremzedeler günden güne daha fazla yalnızlaştırıIıyor, hatta ölmeye bırakılıyorlar” denildi. Van'a destek olmak için “Kadın Cinayetlerine İsyandayız” toplantılarında deprem konusuna da yer vermeye baslayan İstanbul Feminist Kolektifi'nin açıklaması şöyle;

“Bir süredir farklı illerden kadınlar olarak Van depreminden zarar gören kadınlarla dayanışmak ve Van Kadın Derneği'ne (VAKAD) destek olmak amacıyla dönüşümlü olarak oradaki çalışmalara katılıyoruz. VAKAD’a gelen dayanışma kolilerindeki eşyalar tasnif edildikten sonra dernekle daha önceden iletişime geçmiş kadınlara ulaşıp ihtiyaçlarını tespit ederek eşyaların en doğru şekilde sahiplerine ulaşmasına çalışıyor. Bunu herhangi bir yardım dağıtımından ayıran en önemli nokta, yardım götürülen kadınlarla temas kurarak, onlarla sohbet edip dertlerini dinleyerek buradan güçlü bir kadın dayanışmasının temellerinin atılıyor oluşu... Bizler bunu uzun soluklu bir dayanışma süreci olduğunun ve bu anlamda yapılması gereken çok iş olduğunun farkındayız. Fakat acil olarak İstanbul'dan VAKAD’a gönderilmek üzere yeniden malzeme toplamaya başlamanın iyi olacağını düşünüyoruz Bunun için İstanbul'da 2 malzeme toplama noktası belirledik.”
 
NE YARDIMI VE NEREYE?
Yardımların ulaştırılabileceği 2 adres şöyle:
-Sosyal Dayanışma ve İletişim Derneği/Adres: Osmanağa Mah. Kırtasiyeci Sk. No:15 K:2 Kadıköy. Dernek sürekli açık olmadığından gelmeden önce 0216 336 49 46- 0532 494 30 71 ve 0532 620 10 01 numaralar aranabilir.
-Avrupa yakasında ise Kadınlarla Dayanışma Vakfı/ İletişim için 536 605 80 93 ve 0533 471 39 56
 
VAN’A NELER GEREK?
Ped, bebek bezi, iççamaşırı, palto, kazak, pantolon, bot, çizme, halı, sandalye, tabure, battaniye, sıvı sabun, ıslak mendil, ilaç, elektrikli soba, erzak kolisi.
 

ARŞİV