Kafesin dışında yaz kampı

Gezi direnişçisi gençler Sosyalist Gençlik Derneği Federasyonu’nun çağrısıyla Uluslararası Yaz Kampı’nda buluşuyor.

14 Ağustos 2013 - 15:52
Gezi Parkı olaylarındaki orantısız müdahalelere tepkilerini göstermek ve dayanışmayı güçlendirmek isteyen gençler, Sosyalist Gençlik Derneği Federasyonu (SGDF)’nin çağrısıyla 22-27 Ağustos tarihleri arasında Balıkesir’deki yaz kampında buluşuyor.
Bu yıl 8. si yapılacak olan kamp,a Taksim komünü ve Gezi direnişi damgasını vuracak. SGDF’nin kampla ilgili yaptığı açıklamada Gezi direnişine atfen şu ifadelere yer verildi:
“Yaramazlık yapmaya devam eden tüm gençler olarak sokaklarda buluştuk. Daha fazla kâr hırsı ile kesilmeye çalışılan ‘3-5’ ağacın etrafında hayatı, hayatlarımızı savunmak için kenetlendik. Sen de biliyorsun bu hikâyeyi. Gazla, copla, suyla, sopayla durdururuz sandılar. Hayatlarında hiç gerçekten gülmemiş, gerçekten sevmemiş insanlar karşısında gülümseyen bir ayaklanma yarattık. Hem katıla katıla güldük, hem de barikat barikat direndik ve direniyoruz…”
Tüm gençleri ‘kafesin dışındaki hayatı’ keşfetmeye çağıran SGDF, “Bizi hapsettikleri kafesten hâlâ kurtulamadık belki ama gördük ki bu kafes dışında da bir hayat varmış. Vahşice tüketmek, sömürmek ya da sömürülmek zorunda olmadığımız bir hayat varmış. Şimdi de ‘o hayata nasıl ulaşırız?’ sorusunun cevabını bulmak için 8. SGDF Uluslararası Yaz Kampı’nda buluşuyoruz.Direniş ruhunu büyütmek, birlikte üretmek ve paylaşmak için Yaz Kampımıza seni de bekliyoruz” diyor.
Bu yılki kamp programında, Metin Yeğin, Young Struggle, Figen Yüksekdağ, Orhan Alkaya, Ongun Yücel, Gaye Yılmaz, Tiyatro Simurg, Yenikapı Tiyatrosu, Samsun Sanat Atölyesi katılımıyla söyleşiler, paneller, tiyatro ve atölye çalışmaları da yapılacak.  Kampa katılmak isteyenler 0544 426 25 27-0554 800 73 02 numaralı telefonlardan, [email protected], facebook.com/capulcugenclikyazkampi, twitter.com/CapulcuKampi adreslerinden ayrıntılı bilgiye ulaşabilirler.
 

ARŞİV