Kağıt paralar üzerindeki portreler ve özgeçmişleri

Osmanağa Gönüllü Evi’nde eğitimci-şair ve yazar Mustafa Yılmaz’ın konuşmacı olarak katıldığı “Kağıt Paralar Üzerindeki Portreler ve Özgeçmişi” konulu söyleşiye ilgi büyüktü.

14 Mayıs 2014 - 12:00
Osmanağa Gönüllü Evi’nde eğitimci-şair ve yazar Mustafa Yılmaz’ın konuşmacı olarak katıldığı “Kağıt Paralar Üzerindeki Portreler ve Özgeçmişi” konulu söyleşiye ilgi büyüktü.
Yılmaz, tedavüldeki Türk kağıt paralarının arka yüzlerinde resimleri bulunan bilim, kültür, ve sanat insanlarının özgeçmişlerini anlattı. Değerlerimizin öne çıkarılması, tanınması ve tanıtılması gerektiğini vurgulayan konuşmacı Mustafa Yılmaz, başarılı, önemli ve seçkin insanlarımızın anılarının canlı tutulmasının borcumuz olduğunun söyledi. Yazar ve müzisyen İkbal Kaynar’ın, Yunus Emre’nin bir ilahisini seslendirdiği ve konukların da eşlik ettiği söyleşiyle etkinlik son buldu.
Türk banknotlarının ön yüzlerinde Atatürk’ün bir portresi bulunuyor. Arka yüzlerinde ise 5 TL’de Ord. Prof. Dr. Aydın Sayılı, 10 TL’de Prof. Dr. Cahit Arf, 20 TL’de mimar Kemalettin, 50 TL’de Fatma Aliye, 100 TL’de Buhurizade Mustafa Itri Efendi, 200 TL’de Yunus Emre resimleri yer alıyor.

ARŞİV