Kalamış Atatürk Parkı yenilendi

Kadıköy Belediyesi, her yaştan Kadıköylünün sosyalleşmek, spor yapmak ve dinlenmek için ziyaret ettiği Kalamış Atatürk Parkı’ndaki çalışmaları tamamladı

09 Mayıs 2024 - 11:06

İstanbul’un ve Kadıköy’ün önemli kamusal alanlarından biri olan Kalamış Atatürk Parkı, her mevsimde binlerce kişiyi ağırlıyor. Kadıköy Belediyesi, her yaştan Kadıköylünün sosyalleşmek, spor yapmak ve dinlenmek için ziyaret ettiği Kalamış Atatürk Parkı’ndaki çalışmaları tamamladı. Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşımda bulunan Kösedağı şu notu paylaştı: “Kadıköy'de yazın keyfi Kalamış'ta ayrı güzel.Bu yaz spordan sanata çeşitli etkinliklerle komşularımızı ağırlayacağımız Kalamış Atatürk Parkı'ndaki yenileme çalışmalarımızın sonuna yaklaştık. Kadıköy, güzel bir yaz bizi bekliyor.”

NELER YAPILDI?

Çalışmaların ardından Kalamış Atatürk Parkı’nda yeşil alan miktarı yaklaşık 2 bin 500 metrekare arttı. Parkta yer alan bir futbol halı sahası kaldırılarak yeri çimlendirildi ve söz konusu alana ağaç dikimi yapıldı. Ayrıca parkın içinde de 165 metre yürüme yolu yenilenerek 400 metrekare granit kaplama yapıldı. 4 bin 300 metrekare yeşil alana çim serimi yapıldı. Parkın sulama ile aydınlatma altyapısı yenilenirken, spor sahalarından biri ve amfi kaldırıldı. Bu alan ve yeşil alana eklendi. Parktaki futbol, basketbol ve voleybol sahaları binlerce sporseveri ağırlıyor. 

BAKIM, ONARIM VE YENİLEME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Kadıköy Belediyesi aynı zamanda ilçe genelinde sokak ve caddelerin bakım, onarım ve yenileme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Kadıköy’de son 1 ayda 4 bin 435 metrekare kaldırım kaplama, 388 metre yağmur suyu kanalı imalatı ile 514 metre asfalt yenileme çalışması gerçekleştirdi.  Kadıköy’de nisan ayında Prof. Dr. Faruk Ayanoğlu Caddesi, İzzet Beltan Sokak, Rüştiye Sokak ve Evren Sokak’ta kaldırım yenileme çalışmaları tamamlandı. Tellikavak Sokak ile Tanzimat Sokak’ta ise kaldırım yenileme ve kaplama çalışmaları devam ediyor. Yine son 1 ayda Zühtüpaşa Mahallesi Hasan Amir Sokak ve Eski Karakol Sokak ile Suadiye Mahallesi Kitapçı Çıkmazı Sokak’ta gerçekleştirilen asfalt yenileme çalışmalarında sona gelindi.

Önümüzdeki günlerde Suadiye Mahallesi’nde bulunan Kazım Özalp Sokak’ta kaldırım yenileme çalışmalarına başlanacak. Belediye, ayrıca inşaat faaliyetleri tamamlanan binaların önlerinde de kaldırım tadilatlarına devam ediyor. Yağmur suyu kanalı çalışmaları ise Itri Dede Sokak ile Kiraz Çıkmazı’nda sürerken önümüzdeki günlerde bu sokakların da asfalt yenileme çalışmaları tamamlanacak. Ayrıca Kadıköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ilçe genelinde hem kaldırımlarda hem de yollarda oluşan çukurları da ortadan kaldırarak yaya ve araçlar için trafik güvenliğini sağlayacak çalışmalar yapmaya devam ediyor.

 

 


ARŞİV