Kalamış Festivali sürüyor

Kadıköylülerin kült filmleri izleyip sevilen sanatçıları dinledikleri Uluslararası Kalamış Festivali devam ediyor. Festival, 08 Eylül’de Cenk Erdoğan konseri ile sona erecek

23 Ağustos 2024 - 10:49

Kadıköy Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Kalamış Yaz Festivali sürüyor.  12 Ağustos’ta başlayan ve Kadıköylülerin yoğun ilgi gösterdiği festival 8 Eylül’e kadar sürecek. Kadıköy Belediyesi Sinematek/Sinema Evi’nin özel seçkisinden oluşan filmlerin gösterildiği festivalde müzik dünyasının sevilen isimleri sahne alıyor. Her akşam saat 21.00’de başlayan festival biletleri Mobilet üzerinden alınabiliyor. Dileyen 100 TL ödeyerek genel satış bileti alabiliyor ya da 200 TL ödeyerek, sokak hayvanlarına destek paketine yardım yapabiliyor. İncesaz, Soner Ongun, Evdeki Saat gibi isimlerin sahne aldığı festival önümüzdeki günlerde de sevilen sanatçı ve grupları ağırlayacak.

MİYAZAKİ'NİN FİLMİ İLE KUTLANDI  

Uluslararası Kalamış Yaz Festivali’nde Türkiye- Japonya arasında diplomatik ilişkilerin tesisinin 100. yıl dönümü de kutlandı. Festival kapsamında animasyon sinemasının büyük ustası Hayao Miyazaki’nin, filmi Çocuk ve Balıkçıl filmi gösterildi. Film gösterimine Japonya Başkonsolosu Kasahara Kenichi ve Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı katıldı. Gösterim öncesi konuşan Kösedağı şunları söyledi: Bu akşam bizim için özel bir akşam. Biliyorsunuz, usta yönetmen Hayao Miyazaki'nin Çocuk ve Balıkçıl filmi, Japon sinemasının dünyaya büyük bir armağanı. Hazırlığı 7 yıl sürmüş ve tam 60 kişilik bir ekip tarafından elle çizilmiş. Bu film Toronto Film Festivali'nin açılış filmi olarak gösterilmişti ve orada yoğun bir ilgiyle karşılanmıştı. Biz de Uluslararası Kalamış Yaz Festivali'mizde bu filmi göstermenin gururunu yaşıyoruz. İkinci Dünya Savaşı yıllarında geçen bu film bize "Aslında hiçbir şeyin göründüğü gibi olamayabileceğini" gösteriyor, farklı bakış açılarının öneminin altını çiziyor. Bu bakış açısı Kadıköy'ümüz gibi özgür ve bağımsız bir ilçeye de çok yakışıyor.”

Kösedağı’nın ardından konuşan Japonya Başkonsolosu Kasahara Kenichi de Kadıköy’den bulunmaktan memnun olduğunu belirterek” Bu yıl Japonya ile Türkiye’nin diplomatik ilişkilerinin kurulmasının 100. Yılını karşılıyoruz. Böylesine anmaya değer bir yılın Japonya Başkonsolusluğu ve Kadıköy Belediyesi’nin işbirliğiyle yönetmen Miyazaki’nin, Çocuk ve Balıkçıl filminin gösteriliyor olmasını büyük mutlulukla karşılıyoruz” dedi. Miyazaki’nin filminin önemli ödüller aldığını da hatırlatan Kenichi, İkinci Dünya Savaşı’nı anlatan filmi izleyen gençlerin gelecek ve kendileriyle ilgili çıkarımlar yapmasını umduğunu söyledi. 

FESTİVAL PROGRAMI 

23 Ağustos Cuma    

Bulutsuzluk Özlemi  

24 Ağustos Cumartesi

Moğollar        

25 Ağustos Pazar     

Sararmış Yapraklar (Kuolleet Lehdet)          Film Gösterimi

26 Ağustos Pazartesi           

Bahadır Sağlam         

27 Ağustos Salı

Cem Özkan    

28 Ağustos Çarşamba         

Tootsıe Film Gösterimi

29 Ağustos Perşembe          

Objektif         

30 Ağustos Cuma

Sürpriz Konser          

31 Ağustos Cumartesi

Emre Fel        

1 Eylül Pazar

İnsanlar Yaşadıkça (From Here To Eternity)            Film Gösterimi

2 Eylül Pazartesi

Oğuzhan Subaşı        

3 Eylül Salı

İstanbul Filarmoni Orkestrası Konseri

4 Eylül Çarşamba

Nihat Sırdar ile 90'lar Kafası

5 Eylül Perşembe

Göksenin Konseri

6 Eylül Cuma

Adamlar Konseri       

7 Eylül Cumartesi

Evrencan Gündüz      

8 Eylül Pazar

Cenk Erdoğan


ARŞİV