Kalamış Parkı şimdi daha güzel

Kadıköy Belediyesi, Kadıköy’ün sahillerinin denize açılan bir başka yeşil kapısı konumundaki Kalamış Parkı’nı baştan aşağı yeniledi.

18 Temmuz 2013 - 13:38

Mustafa SÜRMELİ

FOTOĞRAFLAR: Ertuğ AKGÜN
Kadıköy Belediyesi, Kadıköy’ün sahillerinin denize açılan bir başka yeşil kapısı konumundaki Kalamış Parkı’nı baştan aşağı yeniledi. Park, Kadıköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün bir süredir devam eden çalışmalarının ardından Kadıköylülere hizmet vermeye başladı.
Oturma grupları, yeşil alanları, çocuk oyun grupları, paten sahaları ve daha birçok yeni özelliğiyle görenleri büyüleyen Kalamış Atatürk Parkı yeni yapılan peyzaj düzenlemeleriyle de doğanın binbir rengini bağrında barındırıyor.
Titiz çalışmaların ardından müdavimleriyle buluşan Kalamış Atatürk Parkı, yemyeşil görünümü, tertemiz havası, masmavi denize bakan manzarasıyla yıllardır olduğu gibi bundan sonra da şiirlere konu olmayı sürdürecek gibi. Yediden yetmişe herkesin faydalanabileceği şekilde özelliklere sahip olan park için Park ve Bahçeler Müdürü Güleser Orhon’un Kadıköylülerden bir ricası var: O da semt sakinlerinin parkı koruması, parka iyi bakması.


ARŞİV